Prima paginăCultural

Magda Catone şi Claudiu Bleonţ, pe scena Casei de Cultură din Roman, în comedia „Un bărbat și mai multe femei”

Magda Catone şi Claudiu Bleonţ, pe scena Casei de Cultură din Roman, în comedia „Un bărbat și mai multe femei”

Dimensiune text

 

 

Romașcanii sunt invitați săptămâna viitoare la teatru la Casa de Cultură din Roman, unde îndrăgiții actori Magda Catone şi Claudiu Bleonţ vor interpreta comedia „Un bărbat și mai multe femei”, de Leonid Zorin. Reprezentația va avea loc joi, 5 iulie, de la ora 20.00, iar cei doi actori semnează și regia piesei.

Acţiunea piesei de teatru ,,Un bărbat şi mai multe femei” îl plasează pe Gavrunski, personaj interpretat de Claudiu Bleonţ, ca victimă timidă a sistemului birocratic, atunci când i se cere o adeverinţă pentru permisul de conducere de amator, o clauză absurdă şi aproape imposibilă. Pe parcursul piesei, Gavrunski trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puţin de opt tipologii. Magda Catone interpretează pe rând, femeia resemnată (soţia), femeia isterică şi acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia bărbat (călătoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) şi încă alte trei tipologii clasice.

„Povestea a început în urmă cu aproximativ 30 de ani, când Magda şi Claudiu s-au cunoscut pe un şantier din Bucureşti, ajutând la construirea unui nou bloc din Militari, clădire care va fi mărturie a unei lungi şi frumoase prietenii. S-au reîntâlnit la facultatea de teatru, amândoi debutând la Teatrul de Comedie în anii de studenţie. După absolvire, s-au îndreptat spre Teatrul din Petroşani, teatru în care s-a născut pentru prima oară un spectacol ce dăinuie şi astăzi, ca mărturie vie a legăturii dintre ei «Un bărbat şi mai multe femei». Piesa abordează, într-o manieră comică, eternul conflict dintre bărbat şi femeie, bazat pe lupta pentru supremaţie în relaţiile de cuplu. Care sunt şansele unui bărbat timid în faţa uneia sau mai multor femei, care, prin diverse forme de abordare, reuşesc să-şi atingă scopul? Acest spectacol vă va aduce zâmbetul pe buze şi vă va face să vă întrebaţi: Până la urmă, cine conduce? Bărbatul sau femeia?”, este descrierea făcută piesei de reprezentanții Teatrului de pe Lipscani.

Biletele pentru reprezentația de la Roman s-au pus în vânzare la Casa de Cultură la preţul de 60 de lei (pentru pensionari, preţul unui bilet este de 35 lei).

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0