HomeEconomie

Magazinele încep să reducă prețurile

Magazinele alimentare din Roman au început să ofere reduceri de preţuri la anumite produse. Electrocasnicele sunt şi ele mai ieftine. 

După ce, în Săptămâna Mare, preţurile produselor alimentare au crescut uşor cam în toate magazinele din oraş, iar romaşcanii au cumpărat cam tot ce aveau nevoie, sau chiar mai mult, acum a venit vremea ieftinirilor. Pentru a-şi menţine vânzările pe linia de plutire, magazinele alimentare şi nealimentare din Roman au început să ofere reduceri de preţ la anumite produse. Asta şi pentru că stocurile făcute înainte de Paşti nu s-au epuizat complet. Ouăle, zahărul, făina şi untul sunt doar câteva produse care au pierdut din preţ, acestea fiind mai ieftine, în unele cazuri, cu circa 10%. De exemplu, dacă săptămâna trecută, preţul ouălor crescuse la peste 0,5 lei/bucata, acum acesta de circa 0,3 lei – 0,4 lei. O vânzătoare din zona Anton Pann ne-a explicat fenomenul: „Am luat foarte multe ouă înainte de Paşti, dar nu am reuşit să vindem cât am achiziţionat, aşa că trebuie să le dăm un pic mai ieftin ca să nu rămânem cu ele, pentru că, dacă stau prea mul, vor expira. Aşa se întâmplă cu mai multe produse”.

Untul, atât de râvnit de gospodine în perioada sărbătorilor, are un preţ mai mic în această perioadă, de circa 4,5 lei, în timp ce uleiul se poate cumpăra la reducere cu aproximativ patru lei. La produsele mai scumpe, ieftinirile pot ajunge la câteva zeci de lei, dar modificările de preţ sunt operate, în principal, de supermarketuri. De exemplu, produsele din carne sunt mult mai ieftine. Acelaşi baton de salam care se putea cumpăra săptămâna trecută cu 17 lei acum costă doar 13 lei, iar în cazul parizerului ieftinirea este asemănătoare. Oferte bune sunt la cafea, dar şi la borcanele de legume.

Și magazinele de electrocasnice au început să-şi prezinte ofertele. Aspiratoare, calculatoare, frigidere, dar şi alte produse necesare unei case au fost scoase la raft cu un preţ mai mic încă din prima zi a săptămânii. De exemplu, la laptopuri şi maşini de spălat, preţurile unor produse au scăzut cu mai bine de 100 de lei, în timp ce, la frigidere, reducerile sunt un pic mai mici. În plus, marile magazine oferă şi bonusuri la cumpărarea unui produs mai scump. În ceea ce priveşte televizoarele cu ecran plat, există reduceri periodice, în funcţie de noile modele ce intră pe piaţă, ele devenind constant din ce în ce mai accesibile pe măsură ce creşte concurenţa pe piaţă şi noi modele sunt lansate.

Astfel, cei care au mai rămas cu bani după sărbători pot începe vânătoarea de produse cât mai ieftine.

Comentarii

WORDPRESS: 0