Made in Neamț for Europe

Cele mai interesante produse finale realizate în cadrul proiectelor europene derulate și încheiate în 2011 de școlile nemțene fac obiectul unei expoziții care a fost deschisă vineri, 16 martie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

 

 

Produsele intrate în faza județeană a competiției, ajunsă la cea de-a VI-a ediție, sînt variate, de la castele în miniatură – realizate din produse reciclabile – și torturi ale prieteniei, la dicționare cu termeni de interes din lumea medicală, traduși în cîteva limbi europene, și calendare care marchează momentele importante pentru tradiția și viața culturală a țărilor implicate în proiecte europene.
Participă la eveniment 11 școli din județ, care au fost implicate în proiecte cu finanțări pe diferite linii, multilaterale Comenius, proiecte bilaterale Comenius, proiecte Leonardo da Vinci sau Tineret în acțiune. Produsele au fost prezentate de echipe formate din cîte doi elevi care au lucrat în proiect și de profesorul îndrumător. Cele mai bune produse finale vor participa, apoi, la etapa națională a proiectului, unde vor intra în competiție cu produsele realizate în cadrul proiectelor la nivelul întregii țări„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, responsabil pe proiecte și programe europene.


COMENTARII

WORDPRESS: 0