Home

Mădălina Linguraru şi Anca Petrea sunt campioane naţionale la lupte

Laura Crîşmaru a luat medalia de argint. Toate cele trei sunt romaşcance legitimate la CSM Sfântu Gheorghe. Anul viitor începe campania pentru participarea la Olimpiadă.

Școala romaşcană de lupte, care-l are ca principal formator de campioni pe antrenorul emerit Dumitru Artene, a ieşit din nou în evidenţă, la recent încheiatul campionat naţional, grupa sub 23 de ani (U23), competiţie desfăşurată la Odorheiu Secuiesc. În contul Romanului nu a intrat nicio medalie, dar trei sportive de sorginte romaşcană, legitimate acum la CSM Sfântu Gheorghe, au urcat pe podium. Este vorba despre Mădălina Linguraru, Anca Petrea şi Laura Crîşmaru, cele care au contribuit consistent la clasarea CSM Sfântu Gheorghe pe locul I între cluburile participante. De altfel, cele trei romaşcane au obţinut trei dintre cele şapte medalii cu care se laudă gruparea din Covasna. Mai mult, singurele titluri de campion naţional au fost luate de fetele din Roman.

Mădălina Linguraru, de pe treapta I a podiumului la chirurg

lupteMădălina a cucerit medalia de aur la categoria 48 kilograme, fără a întâlni vreo adversară pe măsură. „A învins fără discuţii în toate meciurile, la diferenţă. A plecat marţi seară spre Bucureşti pentru o intervenţie chirurgicală la genunchi. Are probleme la menisc şi medicii i-au recomandat să nu amâne operaţia. Pe de o parte, este bine că s-a întâmplat acum, dacă se poate spune aşa. Urmează o perioadă de pauză, fără concursuri, astfel că va avea timp să se refacă până la reluarea antrenamentelor”, a spus Anca Petrea, colega sa, pe post de purtător de cuvânt, dată fiind situaţia Mădălinei.

„Mii de mulţumiri sportivilor. Ne gândeam la patru sau cinci medalii şi am luat şapte. Din păcate, avem probleme cu accidentările. Mă refer, în primul rând, la Mădălina, care trebuie operată cât de curând. Apoi, va trebui să recuperăm timpul pierdut, dar nu-mi fac probleme”, a spus şi antrenorul Matefi Arpad, de la CSM Sfântu Gheorghe.

Anca Petrea, „stânca” de la categoria 69 kilograme

Anca Petrea n-a avut emoţii în ce priveşte concurenţa pentru medalia de aur, la categoria 69 kilograme. „Concursul n-a fost prea greu şi nici nu sunt multe sportive la această categorie de vârstă. Am fost şase la 69 kilograme, am avut trei meciuri şi le-am câştigat pe toate înainte de limită, cu 10-0, în primele minute. Vreau să remarc că aici, la Sfântu Gheorghe, ne pregătim foarte bine şi avem condiţii foarte bune. În consecinţă, sunt foarte mulţumită. Mutarea mea la Sfântu Gheorghe este cea mai bună alegere pe care am făcut-o până acum. Urmează pregătirile pentru concursurile internaţionale de la anul, Campionatul European şi Campionatul Mondial. În 2015, vor începe şi turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice din Brazilia. Acesta este scopul, atât al meu, cât şi al Mădălinei: să ne calificăm la Olimpiadă”, a spus răspicat Anca Petrea, sportivă care, în urmă cu doi ani, se gândea să renunţe la lupte.

Bine că n-a făcut-o. „Anca e ca o stâncă. Din fericire, nu avem cu ea probleme cu accidentările. Ambele fete muncesc enorm. Cer muncă, să le dau de lucru şi mai mult, şi mai mult”, a mai declarat Matefi Arpad pentru covasnamedia.ro. „Laura Crîşmaru nu a apucat să facă prea multă pregătire înaintea acestui concurs, dar a demonstrat că este tare, prin calificarea în finală”, a completat Anca Petrea.

Comentarii

WORDPRESS: 0