Prima paginăRoman

Măcel pe şosele

Dimensiune text

Ziua de 12 iulie a fost una neagră pe şosele din zona Romanului. Nu mai puţin de opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate în accidente rutiere. Carosabilul umed, alcoolul şi neatenţia au fost principalele cauze care au dus la producerea evenimentelor rutiere.

 

Carosabilul umed a creat probleme

 

Joi, 12 iulie, în jurul orei 15.30, pe DN 15D, în afara comunei Ruginoasa, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea gravă a două persoane. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce Neculai A., de 57 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, conducea un autoturism, pe DN 15D, pe direcţia Piatra Neamţ – Roman, nu a redus viteza la schimbarea direcţiei de mers, pe un sector de drum în curbă periculoasă la stînga, în condiţiile unui carosabil ud, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat în derapaj pe contrasens şi a intrat în coliziune, cu partea laterală dreapta faţă a unui autoturism, condus regulamentar din sens opus de Vasile B., de 64 de ani, din Piatra Neamţ. Din accident a rezultat rănirea gravă a lui Neculai A., care a fost diagnosticat cu fractură antebraţ drept şi plagă contuză sprîncenară dreaptă, şi a unui pasager din al doilea vehicul, Corneliu P., de 52 de ani, din Piatra Neamţ, care a suferit fractură cap umeral drept. Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman. Tot joi, în jurul orei 16.20, pe DN 15D, în afara localităţii Horia, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea uşoară a două persoane. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un cetăţean belgian în vîrstă de 36 de ani, cu reşedinţa în municipiul Iaşi, conducea o autoutilitară, pe DN 15D, pe direcţia Horia – Piatra Neamţ, în afara localităţii Horia, nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil ud, s-a angajat în depăşirea unui autoturism care circula în aceeasi direcţie, a pierdut controlul asupra volanului, a derapat, a părăsit partea carosabilă prin stînga şi a intrat în coliziune frontală cu un copac, după care s-a oprit pe sensul de mers Piatra Neamţ – Horia. Din accident a rezultat rănirea uşoară a şoferului, care a fost diagnosticat cu policontuzii, excoriaţii mîini bilateral, şi rănirea uşoară a unui pasager – un minor, în vîrstă de 17 ani, cu domiciliul în Belgia, care a fost diagnosticat cu o contuzie toracică.
Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

 

Accidentată de un şofer beat

 

Joi seară, în jurul orei 20.20, pe DJ 207D, în interiorul localităţii Ion Creangă, s-a produs un alt accident rutier din care a rezultat rănirea uşoară a unei persoane. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp Valerian C., de 33 de ani, din comuna Ion Creangă, conducea un autoturism, pe DJ 207D, în localitatea Ion Creangă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat, a părăsit partea carosabilă, prin dreapta direcţiei de deplasare, şi a intrat în coliziune cu un capăt de podeţ din beton, situat în faţa unui imobil ce aparţine lui Elisabeta C., de 74 de ani, din comună – persoană ce se afla în momentul respectiv pe podeţ -, după care s-a răsturnat în faţa imobilului. Din accident a rezultat rănirea uşoară a femeii, care a fost diagnosticată cu policontuzii, traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, contuzie toraco-abdominală şi contuzie coloană lombară. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd că avea în aerul expirat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur.
Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

 

Microbuz răsturnat din cauza unui cîine

 

În noaptea de 12 spre 13 iulie, în jurul orei 1.45, pe DN 28 – E 583, în afara localităţii Săbăoani, judeţul Neamţ, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea uşoară a trei persoane. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce Teodor C., de 49 de ani, din comuna Români, judeţul Neamţ, conducea un microbuz de persoane, avînd direcţia de deplasare Roman – Iaşi, a încercat să evite un cîine apărut pe sensul său de mers, a virat dreapta pentru a evita animalul, a prins acostamentul drumului cu roţile din partea dreapta, moment în care a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a trecut peste şanţul adiacent drumului şi s-a răsturnat partea dreaptă a microbuzului. Din accident a rezultat rănirea uşoară a trei pasageri: Vasile C., de 30 de ani, din localitatea Hîrlău, judeţul Iaşi, care a fost diagnosticat cu policontuzii, plagă contuză faţă dorsală mîna stîngă, un minor, în vîrstă de şase ani, din municipiul Brăila, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plăgi contuze frontale şi parietal dreapta, şi Georgiana C., de 26 de ani, din municipiul Brăila, care a fost diagnosticată cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral, contuzie gleznă şi şold drept.
Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0