Prima paginăSport

Luptătorii romaşcani s-au pregătit la Piatra Neamţ

Dimensiune text

Una dintre cele mai bune secţii de lupte din ţară, cea a Clubului Atletic Roman, s-a reîncărcat, în cantonament, la munte.

Lotul de lupte de la Clubul Atletic Roman, coordonat de atrenorul emerit Dumitru Artene, este în prim-plan. În competiţiile naţionale nu mai are nevoie de confirmare. A demonstrat, de-a lungul anilor, că este mai bun decât altele, din oraşe mari şi pline de cluburi potente financiar.

Pentru a treia oară, consecutiv, echipa feminină de lupte, cadete, coordonată de antrenorului emerit Dumitru Artene, este cea mai bună din ţară. Finalele pe echipe ale cadeţilor la lupte libere din acest an, cu Clubul Atletic Roman în postura de campioană, s-au terminat tot cu victoria echipei romaşcane. Izbânda de la Odorheiu Secuiesc, din 15 şi 16 noiembrie, a adus o nouă satisfacţie lui Dumitru Artene şi elevelor sale: Adelina Vasiliu (categoria 40 kilograme), Irina Cimpoieşu (rezervă), Ancuţa Condurat (categoria 43 kilograme), Magdalena Caia (categoria 46 kilograme), Diana Bârsan (categoria 49 kilograme), Ionela Condurat (categoria 52 kilograme), Denisa Bolocel (categoria 56 kilograme), Elena Țocu (categoria 60 kilograme), Ana Maria Miron (categoria 65 kilograme), Maria Stratulat (categoria 70 kilograme). „Luptăm, luptăm, luptăm! Cu echipa pe care o avem, de aur ar trebui să fie medalia. Am reuşit să urcăm pe prima treaptă în 2011 şi 2012. Și în 2014, cu actualul lot, am fi îndreptăţiţi a pretinde clasarea pe locul I”, a spus Dumitru Artene înainte de a pleca la turneul final din noiembrie 2013.

S-a întors de la finalele naţionalelor cu încă un titlu, al treilea, consecutiv, la naţionalele cadeţilor: „Au câştigat aproape toate fetele mele în meciul final cu cele de la Botoşani. S-a încheiat cu scorul 7-3 partida pentru titlul naţional. Eram deja campioni, înaintea ultimului meci. Adunasem şase victorii. A fost un an foarte bun, cu câte trei sau patru medalii la fiecare categorie de vârstă: copii 1, copii 2, cadeţi, juniori şi seniori”, a zis antrenorul, după ce vorbele sale au devenit fapte. Performanţa sportivelor de la categoria cadeţi nu este singulară în anul care a trecut, dar atrage atenţia în ce priveşte nivelul la care a urcat.

Cantonament cu antrenor, Dumitru Artene, mulţumit

17 fete şi trei băieţi au făcut parte din lotul pe care Dumitru Artene şi Cătălina Pătraşcu l-au avut în grijă în stagiul de pregătire de săptămâna trecută: cantonamentul de la Piatra Neamţ. Când este vorba de făcut o treabă, glumele se răresc. Nu mai este timp de lâncezit. Fabrica de campioni este numele profesiei lui Dumitru Artene. Este o vorbă cu pocnitul din bici. Are foarte mare legătură cu bunul simţ. Se numeşte şi vrednicie. „Ne-am întors sănătoşi, cu aer curat în piept. De la seniori şi până la copii, am făcut acea pregătire fizică binefăcătoare. Am alergat pe munte, ne-am aerisit, ne-am întărit. Ne-am încărcat bateriile, cum se spune. Am avut şi condiţii foarte bune. Faţă de ce am avut la Piatra Neamţ, cu masă, cazare şi toate celelalte, suntem în urmă. Am făcut cantonamentul la clubul Ceahlăul. În februarie va fi turneu de calificare la cadeţi şi juniori, la Piatra Neamţ. Programul competiţional nu este, încă, definitivat”, a zis Dumitru Artene.

Secţie de lupte la Săbăoani

„Deja am început pregătiri în comuna Ion Creangă. Sunt şi improvizaţii, cu saltelele. Sala în care ne pregătim este bună. Suntem ajutaţi şi de primăria din comună, şi de conducerea şcolii. Sunt condiţii bune. Avem două grupe de copii, circa 30, la secţia înfiinţată cu două luni în urmă. Eu şi cu Mihaela Obreja ne ocupăm de copii. Suntem abia la început. Facem câte patru antrenamente pe săptămână. Sperăm să facem secţie de lupte şi la Săbăoani. Am vrea să ni se îndeplinească dorinţele până în primăvară. Ne mai trebuie saltele. Avem promisiuni, în acest sens, de la Federaţia Română de Lupte. De asemenea, Clubul Atletic Roman ne poate ajuta. Vom face, în continuare, antrenamente zilnice cu sportivii în Roman, în special cu cei care sunt mai aproape de Roman. Ne-am propus, eu şi colegele mele, să facem şi selecţie în împrejurimile Romanului. În 2013 a fost bine. Sperăm să fie cel puţin la fel de bine şi în 2014. În 2013 am obţinut peste 20 de medalii. În 2014 va fi mai greu. Aşa este tot timpul. Vrem ca, în anul acesta, să luăm medalii la toate categoriile de vârstă, de la copii la seniori”, estimează şi îşi propune Dumitru Artene, cel care merită apreciat, cel puţin, pentru performanţele din anul precedent ale unor sportive precum Magdalena Caia, Ancuţa Condurat, Elena Țocu, Ionela Condurat, Maria Stratulat, Veronica Dorcu, Ramona Caia, Adelina Vasiliu şi nu doar.

„Mihaela Obreja şi Anca Petrea sunt în pregătire cu lotul naţional de seniori, la Piatra Arsă. Mădălina Linguraru (sportivă romaşcană legitimată la CSM Sfântu Gheorghe), este şi ea acolo. Mi-a spus că are probleme la genunchi şi vestea n-a fost bună. Este o luptătoare şi va reveni”, a mai zis Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0