Home

Luptătorii de la Clubul Atletic Roman au adus 22 de medalii

Antrenorul emerit Dumitru Artene spune că bilanţul anului 2014 este foarte bun.

Șase dintre cei 11 sportivi care au figurat pe lista celor mai buni de la Clubul Atletic Roman în anul 2014 sunt de la secţia de lupte coordonată de antrenorul emerit Dumitru Artene, tehnician cu ochiul format pentru selectarea, pregătirea şi formarea viitorilor sportivi. Obişnuit cu performanţa pe care o ţine la nivel înalt an de an, demonstrată prin rezultatele obţinute de elevii săi, tehnicianul din comuna Ion Creangă are cu ce se lăuda şi în acest an, chit că nu este mulţumit de condiţiile pe care le are la dispoziţie. În preajma sărbătorii Crăciunului, Dumitru Artene a încercat să renunţe la reproşuri şi să se rezume la a scoate în evidenţă numele şi rezultatele sportivilor.

Iată care sunt medaliatele la campionatele naţionale din 2014: Elena Țocu (argint la seniori, aur la juniori 1 campionat pe plajă, bronz la juniori 1), Mihaela Obreja (argint la seniori), Maria Stratulat (bronz la juniori 1, locul 5 la seniori), Adelina Vasiliu (aur la juniori 2), Ancuţa Condurat (argint la juniori 1), Magdalena Caia (bronz la juniori 1, juniori 2 şi la campionat pe plajă), Ramona Caia (bronz la juniori 3 – copii 1), Gabriela Gorgos (argint la copii 1), Andreea Dragoş (argint la copii 1), Georgia Georgică (aur la copii 2), Ana Maria Enea (argint la copii 2), Alexandra Diaconu (bronz la copii 2), Adelina Cloşcă (bronz la copii 2), Lavinia Dîscă (bronz la copii 2), Patricia Iuraşcu (argint la copii 3) şi Denisa Ciuchi (bronz la copii 3).

„Consider ca foarte bun bilanţul secţiei de lupte în 2014. Am obţinut 22 de medalii, zece la categoriile de copii, zece la juniori şi două la seniori. Cred că suntem unicul club din ţară cu medalii naţionale la toate categoriile de vârstă. Nu este doar munca mea în aceste medalii. Este şi meritul antrenoarelor Mihaela Obreja şi Cătălina Pătraşcu şi ţin să le mulţumesc. Mi-am zis să mă abţin, dar nu pot să trec cu vederea supărările. În acest an am renunţat la patru competiţii naţionale, deoarece nu aveam şanse mari la medalii. Partea bună, dacă se poate spune aşa, este că am făcut economie. La Cupa României, spre exemplu, fetele au mers pe banii lor. În ce priveşte pregătirea noii generaţii, este foarte greu cu naveta. Multe dintre sportive locuiesc în comunele din apropierea Romanului. Țin să mulţumesc patronilor firmelor de transport, care ne-au ajutat cu deplasările copiilor de la Ion Creangă, Sagna, Pildeşti, Săbăoani şi Buruieneşti. Au scutit aceşti copii de o cheltuială, ne-au ajutat pe noi. Copiii provin, în mare parte, din familii sărace şi numeroase. Există cazuri de familii care nu au nici curent electric acasă. Sper că vor ajunge şi la noi avantajele tehnologice ale mileniului al treilea. În oricare condiţii, mergem mai departe. Îmbucurător este că vom avea, din partea clubului, cantonament pentru 17 sportivi, la Piatra Neamţ, în perioada 31 ianuarie – 6 februarie, mai ales că naţionalele vor începe mai devreme în 2015. Cele ale seniorilor vor fi primele, la jumătatea lunii februarie”, a spus Dumitru Artene.

Comentarii

WORDPRESS: 0