Prima paginăSport

Luptătoarele romaşcane s-au calificat în finalele naționale

Dimensiune text

Patru dintre sportivele pregătite de antrenorul emerit Dumitru Artene au prins loc pe podium la turneul preliminar din Bacău.

Toate cele şase sportive de la Clubul Atletic Roman care au participat la turneul de lupte de calificare şi verificare din Bacău, de la sfârşitul săptămânii trecute, au câştigat dreptul de a participa la turneul final al campionatului naţional individual. Este vorba despre grupa de juniori pregătită de antrenorul emerit Dumitru Artene.

Astfel, la categoria 44 kilograme, Magdalena Caia (foto) a ocupat primul loc, ea fiind urmată de colega ei Adelina Vasiliu. Elena Țocu s-a clasat pe locul secund la categoria 63 kilograme, una în cadrul căreia Maria Stratulat, tot de la CA Roman, a ocupat poziţia a treia. Nu au prins loc între primele trei, dar vor concura în finalele naţionale, Denisa Bolocel şi Ionela Condurat, ambele la categoria 60 kilograme.

„Dacă ne-am prezenta la fel şi în faza în care se vor acorda medaliile, ar fi foarte bine. Mă refer, în special, la categoria 44 kilograme. Este o sportivă foarte bună de la Craiova, la categoria 48 kilograme, care ar putea veni la 44 în postura de favorită la câştigarea titlului naţional. Totuşi, trebuie ţinut cont că este problemă mare cu slăbitul şi că vor fi, între timp, şi sărbătorile de Paşti. Altfel, Ancuţa Condurat, una dintre cele mai bune sportive ale noastre, nu a putut concura la turneul din Bacău, fiind operată. Nu am putut încerca şi o participare în concursul pe echipe, din lipsă de efectiv. În plus, cele mai multe dintre sportivele de la această categorie de vârstă a juniorilor sunt în an terminal de liceu. Au grijă acum, mai mult, de învăţătură, ceea ce este normal şi foarte bine”, a afirmat Dumitru Artene.

Turneul final al campionatului naţional de lupte, juniori, individual şi pe echipe, va avea loc la Craiova, la sfârşitul lunii aprilie.

„Pe de altă parte, Ramona Caia şi Gabriela Gorgos se află în pregătire, de o săptămână, cu lotul naţional de cadete, din care fac parte, în Bucureşti. La începutul lunii aprilie vor reveni la Roman. La grupele mai mici de vârstă, copii I şi II, avem o invitaţie de participare la un concurs care se va desfăşura, la sfârşitul acestei săptămâni, în Bucureşti. Nu cred că vom putea onora invitaţia, deoarece nu avem banii necesari cheltuielilor aferente cu deplasarea şi celelalte”, a mai spus Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0