Prima paginăSport

Luptătoarele mici din Roman sunt vicecampioane naţionale

Dimensiune text

Sportivele Patricia Iuraşcu şi Denisa Ciuchi, două luptătoare în vârstă de 11 ani ale Clubului Atletic Roman, au obţinut, la Mangalia, titlul de vicecampioane naţionale, la categoriile 30 şi 40 de kilograme.

În perioada 12-14 iunie a avut loc, la Mangalia, finala celei de-a doua ediţii a Campionatului Naţional Individual de lupte libere la copii, categoria de vârstă 10-11 ani. Clubul Atletic Roman a participat pentru prima dată la acest campionat, cu opt luptători – şase fete şi doi băieţi, care au obţinut rezultate deosebite.

La categoria 30 de kilograme, sportiva Patricia Iuraşcu, de 11 ani, pregătită de antrenoarea Mihaela Obreja, a obţinut titlul de vicecampioană naţională. „Această sportivă este elevă a Școlii «Calistrat Hogaş» din Roman şi practică acest sport de un an. Este o adevărată luptătoare, este bătăioasă, muncitoare, dar şi foarte ascultătoare”, susţine antrenorul emerit Dumitru Artene.

Titlul de vicecampioană naţională a fost obţinut şi de sportiva Denisa Ciuchi, de 11 ani, la categoria 40 de kilograme. „Denisa este elevă a Școlii Gimnaziale Sagna şi face naveta de trei ani la Roman, pentru a practica luptele libere. Dacă nu ar fi susţinută financiar de către autorităţile locale din comună, această sportivă nu ar mai putea continua antrenamentele”, a precizat antrenorul Artene.

Sportivele Bianca Enea, la categoria 30 de kilograme, şi Andreea Petrache, la 34 de kilograme, ambele din Ion Creangă, au obţinut fiecare locul cinci. Fetele se pregătesc în sala de sport a şcolii din localitate, de un an de zile, cu antrenoarea Mihaela Obreja. „La Ion Creangă avem multe sportive de valoare, care promit foarte mult, dar care nu se pot pregăti corespunzător, din cauza lipsei unor condiţii propice. Sunt saltele vechi, de foarte mulţi ani, care nu au prelată şi care sunt foarte greu de folosit”, spune Dumitru Artene.

De curând, la sala de antrenament de la Ion Creangă vin încă 30 de copii din Băluşeşti şi Icuşeşti. În viitor, se va înfiinţa un centru de antrenament şi la Săbăoani. S-a făcut o selecţie de 50 de copii, între 10 şi 14 ani, care, pe 28 iulie, se vor prezenta la sala de sport a şcolii din localitate, unde va avea loc primul antrenament. „Sperăm că, ajutaţi de directorul şcolii, de profesorii de sport şi de doamna primar a comunei Săbăoani, vom face o treabă bună şi vom descoperi noi talente, noi campioni. Vor putea veni copii şi din Gherăeşti sau Pildeşti la această sală”, a spus Dumitru Artene.

La pregătirea sportivilor care au participat la acest Campionat Naţional de lupte libere au contribuit antrenorii Dumitru Artene, Mihaela Obreja şi Cătălina Pătraşcu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0