Prima paginăSocial

Luni încep simulările examenului de bacalaureat

Luni încep simulările examenului de bacalaureat

Dimensiune text

 

 

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 19 – 22 martie, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018 și se desfășoară după următorul calendar:
– 19 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a;
– 20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a;
– 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a;
– 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a;
– 30 martie: comunicarea rezultatelor.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

„Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens. Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”, mai precizează un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0