Prima paginăNeamt

Luminița Vîrlan îl va consilia pe Culiță Tărâță

Dimensiune text

Fostul inspector școlar general, profesoara Luminița Vîrlan (foto), va ocupa funcția de consilier pentru probleme de învățămînt al președintelui Consiliului Județean (CJ) Neamț, Culiță Tărâță. O prioritate va fi dezvoltarea învățămîntului tehnic, tehnologic și profesional.

 

Am acceptat această funcție pentru că președintele CJ manifestă deschidere pentru problemele învățămîntului nemțean și pentru că au fost proiecte pe care mi le-am propus și pe care nu am reușit să le dezvolt în perioada în care am fost la inspectoratul școlar. Unul dintre aceste proiecte, la care am ținut foarte mult și pe care nu am reușit să-l pun în practică, este acela de dezvoltare a centrelor muzeale de pe lîngă unitățile de învățămînt și introducerea acestora într-un circuit al turismului școlar, care se poate face cu ajutorul microbuzelor școlare. Un alt proiect la care țin este cel al înființării Centrului Cultural Humulești, primii pași în acest sens fiind făcuți deja, în cadrul unei colaborări pe care am inițiat-o cu Universitatea din București. Vreau să mă implic, de asemenea, în dezvoltarea învățămîntului tehnic, tehnologic și profesional, cred că în acest domeniu se poate deschide un adevărat șantier în județul Neamț, în colaborare cu agenții economici„, a spus consilierul Luminița Vîrlan.

Aceasta va începe activitatea luni, 10 septembrie, avînd posibilitatea de a reveni oricînd la catedra sa de profesor de limba română la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • dascal 9 ani

    Pai era si normal ca nu va merge la catedra doamna Varlan ca e mai usor sa dai cu gura , sa vorbesti cata in luna si stele , ca doar nici la sedintele cu directori nu avea rabdare sa stea mergea la tutunat , ei ca la noi la nimeni