Prima paginăActualitate

Lumina poate însemna foc

Dimensiune text

Cu ocazia sfintelor sărbători de Paști, când bisericile primesc un număr sporit de credincioși, pentru evitarea incendiilor se recomandă aducerea la cunoștința enoriașilor, de către slujitorii bisericii, a unor reguli privind utilizarea lumânărilor pe timpul slujbelor și după terminarea acestora, permiterea accesului credincioșilor numai în limita capacității bisericii și menținerea, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros, a ușilor de acces deschise. De asemenea, se recomandă ca mochetele și covoarele să fie luate de pe jos. La terminarea slujbei și a programului, în clădire se vor stinge lumânările și cărbunii din cădelniță.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț care nu sunt de serviciu și participă la Slujba de Înviere vor avea ca sarcină de serviciu urmărirea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În luna aprilie, pompierii nemțeni au executat controale la lăcașurile de cult, fiind avute în vedere spațiile de cazare ce aparțin acestor obiective și locurile de unde se asistă la desfășurarea slujbelor religioase. Nivelul de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult a fost urmărit în cadrul celor 105 controale executate în acest an. Au fost identificate 401 nereguli, din care 121 au fost remediate și trei sancționate cu amenzi în cuantum de 1.500 lei, 159 avertismente verbale și două avertismente scrise.

Și gospodăriile trebuie ferite de incendii, mai ales că, în această perioadă, curățenia în mediul rural se face și prin arderea deșeurilor. În plus, după ce vin de la slujba de Înviere, mulți credincioși obișnuiesc să lase aprinsă lumânarea cu care s-au întors de la biserică.

Indiferent de urgență, nu uitați să sunați la numărul unic 112 și să oferiți cât mai multe detalii, pentru ca autoritățile să poată interveni prompt și eficient.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0