Lucrările micilor pictori de la Clubul Copiilor vor fi expuse în Polonia și Japonia

Dimensiune text

Lucrările copiilor de la Cercul de pictură din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor din Roman vor participa la două concursuri internaționale de creativitate artistică în Polonia și Japonia. Desenele participante vor aborda probleme ale mediului.

 

 

Ambele concursuri – „Întotdeauna verde, întotdeauna albastru” (Torun – Polonia) și „Ie-no-hikari” (Japonia) – sunt manifestări tradiționale, ambele aflate la cea de-a 21-a ediție. Concursurile se desfășoară în colaborare cu Ministerul Educației.

„Avem o participare constantă la aceste concursuri, iar copiii Cercului de pictură sunt motivați să participe pentru că în fiecare an au primit din partea organizatorilor aprecieri și premii. Lucrările cu care participăm la cele două concursuri de arte vizuale vor atinge o diversitate de probleme legate de protejarea mediului. Ne dorim ca cele 20 de lucrări participante la fiecare dintre concursuri să atragă atenția juriului și să le regăsim pe catalogul pe care organizatorii concursurilor le editează la finalul manifestărilor”, a precizat profesorul și pictorul Cristinel Ionel Prisacaru, coordonatorul Cercului de pictură din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor.

Profesorul Prisacaru are în vedere și organizarea unei expoziții de pictură cu vânzare realizată cu lucrări ale copiilor. „Este prima expoziție de acest gen care se desfășoară la Roman. Expoziția va cuprinde lucrări în ulei pe pânză, realizate de copii cu vârste între 7 și 18 ani, din cadrul Cercului de pictură. Banii obținuți din vânzarea lucrărilor vor fi reinvestiți în activitățile pe care le desfășurăm în cadrul cercului”, a spus profesorul Prisacaru.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0