Prima paginăNeamt

Lucrările la parcul eolian de la Cârlig încep de mărțișor

Dimensiune text

Conform contractului, cele opt turbine eoliene vor fi construite până în luna octombrie.

 

 

Lucrările la parcul eolian din satul Cârlig, comuna Dulcești, vor începe în această primăvară. „De la 1 martie, societatea care va construi parcul eolian va realiza drumuri de acces, în lungime de 2-3 kilometri, către parcul eolian. Acestea vor fi construite începând de la restaurantul Condor, din Dulcești, până la Văleni, precum și în satul Cârlig, prin câmp, până la locul unde vor fi instalate turbinele. Conform contractului, în luna octombrie, cele opt turbine vor începe să funcționeze„, a spus Mihai Michiu, primarul comunei Dulcești.

Parcul eolian este construit de o societate austriacă specializată pe dezvoltarea și exploatarea de parcuri eoliene, care își desfășoară activitatea prin intermediul SC PE Cârlig SRL, cu sediul în Iași. „Turbinele vor fi montate în punctul numit Călina. Terenul pe care se va amenaja parcul eolian, în suprafață de aproape 80 de hectare, provine de la particulari și de la administrația publică locală. Nu au existat probleme cu proprietarii de teren, deoarece oamenilor li s-a plătit atât cât au cerut. Pentru ei, vinderea terenurilor din acea zonă a fost o binecuvântare, pentru că este un teren pietros, neproductiv, impropriu pentru culturi agricole. De la Consiliul Local, societatea a luat în concesiune 30 hectare de teren. Banii proveniți din concesiune, taxe și impozitele aferente vor intra în bugetul local și vor fi reinvestiți în alte lucrări„, a spus primarul comunei Dulcești.

Cele opt turbine vor avea o înălțime de 151,5 metri. Accesul la parcul eolian se va face din drumul județean DJ 157 A.

Un singur lucru mai rămâne de pus la punct între SC PE Cârlig SRL și Primăria Dulcești. „Trebuie să stabilim ce cantitate de energie electrică ne vor furniza pentru iluminatul public„, a spus primarul Mihai Michiu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • zorro 9 ani

  Aceasta realizare se datoreaza lui Foltea, cred ca va fi singura de-o anvergura mare, restul in perioada alegerilor, nu-i asa don ,,primar,, Cucu.

  • barbosu 9 ani

   ….deja foltea cu alea 4 clase s-a implicat in poiecte futuriste…foltea nu stie bine sa citeasca si sa scrie si tu zici ca realizarile astea se datoreaza lui…hai zii ca nu am dreptate…?

 • cobe 9 ani

  cum adica cele 8 turbine vor avea 151m inaltime ??? fii mai explicit,