Lucrările la Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități din Roman, aproape de finalizare

HomeSocial

Lucrările la Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități din Roman, aproape de finalizare

Lucrările de la Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități din Roman vor fi finalizate în trei săptămâni, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Neamț. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a făcut o vizită de lucru la fața locului, pentru a vedea evoluția lucrărilor, arătându-se mulțumit de stadiul acestora.

Prin investiția derulată de CJ Neamț, pentru care s-au alocat aproape un milion de lei, de luna viitoare la Roman va funcționa un complex de servicii pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru alte persoane aflate în situaţii de risc, compus din două structuri: un centru de zi și un serviciu de evaluare inițială, consiliere și îndrumare pentru persoanele cu dizabilități din oraș și cele 27 comune limitrofe. Centrul este amenajat într-o clădire anterior nefuncțională, ce a aparținut Școlii nr. 3, din zona străzilor Cuza Vodă – Costache Negri.

„Îmi doresc, prin acest proiect, să creştem calitatea vieţii beneficiarilor care se adresează Consiliului Județean, prin formarea şi consolidarea autonomiei personale şi sociale, promovarea principiilor de coeziune şi incluziune socială, prevenirea instituţionalizării şi marginalizării sociale precum şi încurajarea implicării familiei în recuperarea şi reintegrarea socială şi profesională a acestora prin activităţi de informare, evaluare, integrare/reintegrare socială. Programele vor fi individualizate în funcție de necesitățile persoanelor cu dizabilități, iar recuperarea se va face prin intermediul personalului de specialitate al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț (echipa multidisciplinară), compus din psiholog, logoped, kinetoterapeut, medic, asistent medical, etc”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, care a postat pe pagina de socializare un clip de la fața locului.

În decursul unui an calendaristic se va acorda asistență de specialitate la peste 3.500 de persoane aflate în dificultate, iar capacitatea maximă pentru Centru de zi care va oferi servicii de abilitare sau reabilitare și recuperare gratuite persoanelor cu nevoi speciale din comunitate va fi de aproximativ 90 de persoane pe lună, au mai precizat reprezentanții CJ Neamț.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0