Prima paginăActualitateRoman

Lucrări prea lente la CNRV pentru banii europeni

Dimensiune text

Lucrările de reabilitare de la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) nu se desfăşoară în ritmul pe care şi-l doreşte şeful administraţiei locale. Primarul are şi motive să fie îngrijorat dacă lucrările nu se vor termina la timp: orice lucrare efectuată după data finalizării trecută în contract, adică după 31 decembrie 2015, va trebui suportată din bugetul local, deoarece corpul B al CNRV se reabilitează cu bani europeni ce provin din exerciţiul financiar 2007 – 2013.

„Sunt nemulţumit de ritm şi de cantitatea de resursă umană care lucrează acolo. Îmi doresc mult mai repede şi mult mai bine. Dacă rămân lucruri neterminate în acest an, acelea vor cădea în sarcina noastră. Noi am făcut deja demersuri pentru a nu fi imputate toate lucrările, dar eu vreau să rămână cât mai puţine de făcut anul viitor. Sunt convins că nu a fost nimeni de vină că s-a găsit o cavernă acolo. A fost acest test de laborator şi acum se lucrează cu 16 injectoare coordonate cu flux magnetic. Acum putem intra cu toată forţa, pentru a lucra cât mai repede”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Valoarea totală a proiectului european prin care se reabilitează acest imobil este de 5.141.087,03 lei, iar contribuţia din bugetul local se ridică la 584.853,14 lei pentru achitarea cheltuielilor neeligibile şi 91.466,92 lei – contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. Lucrările vor fi realizate de SC Conbas SRL Roman şi o firmă de construcţii din Iaşi, cele două societăţi fiind desemnate câştigătoare ale licitaţiilor de mai mulţi ani, când au fost făcute primele intervenţii pentru reabilitarea imobilului. Conform primarului Leoreanu, firma Construcţii 1 Iaşi ar fi cea care va trebui să schimbe ritmul lucrărilor, pentru a termina cât mai mult din investiţie în acest an.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0