Lucrări pentru amenajarea noului Centru Imagistic, la Spitalul Roman

HomeSanatate

Lucrări pentru amenajarea noului Centru Imagistic, la Spitalul Roman

În această perioadă, la Spitalul Municipal de Urgență Roman se desfășoară lucrări de extindere și reamenajare, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de peste 16 milioane de lei. În urma implementării acestui proiect, unitatea medicală va avea un nou centru imagistic și va beneficia de reabilitarea și modernizarea spațiilor existente.

„Proiectul de extindere și modernizare a Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman prinde tot mai mult contur. Construcția este în plină desfășurare, iar clădirea formată din demisol și parter începe să prindă formă. Acest nou spațiu va adăposti și Centrul Imagistic, asigurând astfel accesul rapid la investigații precise pentru pacienți. Proiectul, în valoare de peste 16 milioane de lei, finanțat cu fonduri europene, ne va permite să dotăm centrul cu echipamente de ultimă generație. Astfel, vom avea la dispoziție tehnologie de vârf, inclusiv rezonanță magnetică nucleară (RMN), computer tomograf (CT), electrocardiograf și un aparat radiologic digital. Această extindere și modernizare reprezintă un angajament ferm, asumat în direcția dezvoltării serviciilor medicale din municipiul Roman”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”. Valoare proiectului este de 16.268.206,24 lei, iar perioada de implementare a proiectului este 13 iunie 2018 – 31 decembrie 2023. Detalii aici.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0