Lucrări de asfaltare pe DN 15D, pe sectorul Gâdinţi – Negreşti

Lucrări de asfaltare pe DN 15D, pe sectorul Gâdinţi – Negreşti

 

În aceste zile, pe drumul naţional DN 15D, sectorul Gâdinţi – Negreşti, este turnat covor asfaltic. Lucrarea este realizată în regie proprie de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

DRDP Iaşi a pus în funcţiune la Vaslui o bază proprie pentru producerea de asfalt. Staţia de asfalt, model AMMANN, este nouă, face parte din „Trusa de intervenţie rapidă” achiziţionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi are o productivitate de 90 de tone pe oră, informează un comunicat al DRDP Iași.

Prima lucrare executată cu mixtură produsă de această staţie este realizată în aceste zile pe drumul naţional DN 15D, sectorul Gâdinţi – Negreşti, în judeţul Neamţ, unde este turnat un covor asfaltic. Lucrarea este realizată în regie proprie de către Formaţia de producţie a DRDP Iaşi, înfiinţată recent, cu utilajele de transport şi aşternere asfalt care au fost achiziţionate prin acelaşi proiect de dezvoltare al CNAIR.

„Baza de producţie de la Vaslui creşte gradul nostru de independenţă la intervenţii, prin executarea în regie proprie a unor lucrări de întreţinere şi reparaţii, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. Achiziţionarea utilajelor şi maşinilor pentru construcţia de drumuri ne dă posibilitatea să executăm lucrări de întreţinere de anvergură şi complexitate mai mare decât în trecut, pe toate drumurile naţionale din Moldova. Consider că personalul care lucrează în formaţia de producţie are capacitatea şi experienţa de a putea executa orice lucrare preconizată”, a afirmat inginer Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iaşi.

 

 

Foto: DRDP Iași

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Este reclama de prost gust. DN 15d s-a asfaltat pe distanta de 1km de la Gidinti spre Negresti de la data de 16. oct. si pina azi 24 oct. De asemenea se vede calitatea asfaltului care de fapt este binder si care va fi spulberat de ” pirații „cu mașini de peste 40 t care distrug drumurile din zona fara ca cei in drept sa-i oprească . De fapt sunt a firmelor lor.