HomeRoman

Lucian Micu, propus viceprimar al Romanului

Echipa APEL are majoritatea în Consiliul Local. „Lucian Micu va fi promovat în echipa noastră ca viceprimar„, a afirmat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

 

Rezultatele alegerilor locale de duminică arată că, la Roman, Laurențiu Dan Leoreanu a obținut un nou mandat în funcția de primar, primind 67,45% din voturile romașcanilor, iar echipa APEL va avea majoritatea asigurată în Consiliul Local, cu 11 consilieri – față de opt consilieri locali USL și doi consilieri locali PP-DD. Luni, în exclusivitate pentru „Ziarul de Roman”, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a anunțat că îl va promova pe consilierul local Lucian Micu în funcția de viceprimar al municipiului. Lucian Micu a decis, deja, să renunțe la conducerea societății Acvaserv, pentru a putea face parte din Consiliul Local.

Lucian Micu va veni în echipa mea de consilieri și va fi promovat ca viceprimar al orașului. Avem majoritatea asigurată în Consiliul Local. Aș fi discutat, aș fi negociat pentru o majoritate clară în Consiliu, alături de echipa USL, dacă la Roman ar fi avut loc o campanie electorală curată, însă astfel de negocieri nu mai pot fi purtate după ce USL a lansat atîtea atacuri la persoana și familia mea. Unele dintre minciunile și dezinformările lansate de ceilalți competitori din campania electorală le-au depășit pe cele din campania de acum patru ani. De exemplu, USL a distribuit romașcanilor fluturași în care se menționa că eu aș avea pe rol 31 de procese. Unde sînt acele procese? Nu ne putem permite chiar orice, sub pretextul că «așa e în politică». Cei de la USL au văzut, probabil, în mine, un dușman. Nu pot să ofer celor de la USL postul de viceprimar: îmi doresc ca activitatea Consiliului Local să fie bazată, în următorii ani, pe o relație de armonie, de lucru constructiv în beneficiul romașcanilor, nu pe vînători de vrăjitoare. Nu vreau ca, timp de patru ani, să trebuiască să mă uit permanent în spate ca să văd dacă nu cumva cineva încearcă să-mi înfigă un cuțit între omoplați, metaforic vorbind„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Edilul a mulțumit atît romașcanilor care i-au acordat votul de încredere, cît și reprezentanților USL care l-au felicitat pentru rezultatul obținut la alegerile locale. „Procentul obținut este unul bun, avînd în vedere ce s-a întîmplat în țară. Sînt convins că romașcanii mi-au dat un vot de încredere atît mie, cît și echipei politice a APEL, astfel încît să mă poată sprijini în viitoarele activități și proiecte. De asemenea, trebuie să spun că am apreciat fair-play-ul senatorului Ioan Chelaru, care m-a apelat telefonic să mă felicite pentru rezultat și să îmi ureze succes în noul mandat, dar și consilierului județean USL Dan Manoliu, pentru un alt astfel de gest. Dincolo de partide există oamenii, deci romașcanii mei sînt cei mai importanți. De aceea, voi lua cele mai bune decizii pentru acest municipiu„, a mai precizat primarul.

Laurențiu Dan Leoreanu consideră că, deși USL este, practic, cîștigătorul alegerilor locale în România și se află și la guvernare în prezent, dezvoltarea municipiului Roman nu va fi afectată de diferențele de culoare politică. „Avem proiecte a căror finanțare este asigurată pentru următorii doi ani, dispunem de acel împrumut bancar pe care abia începem să îl accesăm și, în plus, ne vom axa în continuare pe proiecte cu finanțare europeană, pe axa Consiliul Județean Neamț – Bruxelles. Sînt convins că vom avea sprijinul Consiliului Județean, sperăm și să colaborăm, amical, cu USL, deci Romanul va continua să se dezvolte. În acest mandat, îmi propun să contribui la creșterea nivelului de confort al romașcanilor. În primul mandat ne-am axat pe schimbarea la față a Romanului. Acum, trecem la schimbarea sa în profunzime. În plus, sperăm ca, în cadrul unui parteneriat cu Consiliul Județean și Arhiepiscopia Romanului, să transformăm – prin obținerea de fonduri europene – clădirea Spitalului Vechi într-un centru de îngrijiri paleative unic în regiune„, a mai precizat Laurențiu Dan Leoreanu.

În opinia edilului, orice pronostic privind alegerile din toamna acestui an este prematur. Acesta consideră că românii nu vor simți prea curînd creșterea nivelului de trai – promisă de USL – în contextul problemelor economice cu care se confruntă statele europene. „Nu putem stabili, în funcție de trendul actual, ce se va întîmpla pe plan politic în toamnă. Situația în Europa și în lume, din punct de vedere economic, este una grea. Cred că în continuare se vor lua măsuri de austeritate, inclusiv în România, a cărei economie depinde de cea a Europei. Nu mă aștept la o creștere a nivelului de trai pe viitor, ci la trepidații în piața economică și socială, care vor duce la o perioadă grea pentru noi toți. Munca, seriozitatea și responsabilitatea vor fi condiții obligatorii pentru ca românii să aibă un trai mai bun„, consideră edilul.

 

„Mă onorează încrederea acordată de primarul Leoreanu”

 

Consilierul local APEL Lucian Micu a susținut că este onorat de intenția primarului Leoreanu de a-l promova în funcția de viceprimar al municipiului, precizînd că va depune toate eforturile în vederea transformării Romanului într-un oraș european. „Încrederea pe care mi-o acordă primarul municipiului Roman privind nominalizarea mea la funcția de viceprimar mă onorează. Ne vom consulta, alături de colegii din alianță, pentru a decide dacă este varianta cea mai potrivită și, dacă vom fi cu toții de acord, iar colegii mei îmi vor acorda votul de încredere, voi depune toate eforturile pentru ca, alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, să transformăm orașul într-unul european. În ce privește societatea Acvaserv, sînt convins că vom găsi soluția cea mai potrivită pentru ca această societate să continue să își desfășoare activitatea în folosul și în interesul cetățenilor municipiului„, a declarat Lucian Micu.

În timp ce acesta este decis deja să renunțe la funcția de director al societății Acvaserv pentru a face parte din echipa de consilieri locali, Constantin Damaschin, directorul societății Municipal Locato Serv, aflat pe lista celor 11 consilieri locali ai APEL, nu a luat încă o decizie privind „barca” în care se va afla. El are la dispoziție 15 zile să decidă dacă va face parte din Consiliul Local sau dacă va continua să ocupe funcția de conducere a acestei societăți. În cazul în care Constantin Damaschin va renunța la funcția de consilier local, locul său va fi ocupat de Dumitru Ouatu.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • lucian 10 ani ago

    Nici asta nu-i mai rasarit. Primarul putea face o alegere mai buna dar probabil are nevoie doar de o marioneta.

  • un cetatean 10 ani ago

    Asta cam asa este…