Home

LPS Roman, medalie de bronz la Olimpiada Națională Școlară de fotbal

Echipa pregătită de Sorin Manea a câștigat patru meciuri, din cinci, dar nu a reușit să-și atingă țelul, acela de a juca finala. Medalia de la Olimpiada Școlară este a doua după o întrerupere de nouă ani, în 2004 LPS Roman obținând primul loc.

 

 

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Sorin Manea, a obținut locul al treilea în faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, licee, care a avut loc la Târgu Jiu, în perioada 7-9 iunie 2013, și la care au participat opt echipe, reprezentante ale județelor Neamț, Arad, Brăila, Prahova, Argeș, Bihor, Mureș și municipiului București.

LPS Roman a câștigat patru dintre cele cinci partide disputate, mai puțin jocul din semifinală, care a trimis-o în disputa pentru treapta a treia a podiumului.

Reamintim că formația romașcană s-a calificat la turneul final național, depășind rezultatul de anul trecut, când s-a clasat pe locul al doilea la turneul zonal, după ce, în acest an, la întrecerile zonale, regiunea Moldova, organizate la Roman în 30 și 31 martie, a devansat echipele din Onești, Huși, Vicovul de Sus (Suceava), LPS Botoșani, LPS Iași.

Lotul LPS Roman în sezonul 2012-2013: Petru Dornescu, George Antofi, Georgian Agu, Cristi Căpraru, Ștefan Rotariu, Andrei Butnaru, Cătălin Aeroaei, Andrei Axinte, Mădălin Damian, Alexandru Munteanu, Dragoș Ghercă și Adrian Rotaru.

„Doi dintre jucătorii de bază, Georgian Agu și Cristi Căpraru, nu au putut juca, fiind accidentați și înlocuiți cu Ghercă și Rotaru. Am declarat îniante de plecarea la Târgu Jiu că nu plecăm în excursie și că ne dorim cel puțin o clasare pe locul al treilea. Se putea mai mult”, a declarat Sorin Manea.

 

Patru victorii pentru o medalie de bronz

 

LPS Roman a făcut parte din grupa mai grea, alături de reprezentantele Argeșului, Bihorului și Mureșului. A câștigat trei din trei meciuri și se părea că se îndreaptă spre titlu. „În primul meci am câștigat la limită, 2-1 cu Bihorul. Fiind primul meci, a fost considerat ca foarte important. Contează mult să pleci bine în competiție. Am condus cu 2-0 și am primit gol pe final. A urmat jocul cu Mureșul, greu. Am fost conduși în două rânduri, 0-1 și 1-2, am egalat și am înscris noi de două ori, în final. Din alt punct de vedere, următoarea partidă, cu Argeșul, a fost foarte grea. Aceasta eliminase la zonale echipa din Târgu Jiu și acum era forțată să învingă. Am câștigat noi cu 4-1, după ce primisem cartonaș galben și cartonaș roșu. A urmat semifinala cu LPS Brăila. La scorul 1-1 a venit ploaia într-n moment în care dominam, eram peste ei. Ne-au mutat în sală și nu ne-a avantajat. Ei au înscris în ultimul minut și s-au calificat în finală. Noi am jucat finala mică în care am câștigat cu 5-0 mecul cu Bihorul, echipă pe care o întâlnisem în grupă. Am un gust amar că nu am jucat finala, după un turneu obositor, la intensitate maximă și căldură de peste 30 de grade. Din 2004, când am luat locul I pe țară, n-am mai fost la un turneu final. Cu un pic de noroc, puteam lua un nou titlu. Au înscris mulți jucători pe parcursul turneului, dar eu pun bază pe echipă, nu pe jucător. Colegii muncesc pentru cel care înscrie. Rezultatul rămâne și acesta contează. Condițiile de organizare au fost slabe. Am avut cazare gratuită, dar am stat opt în cameră iar masa a fost slabă. Conducerea LPS Roman ne-a ajutat mult și țin să mulțumesc. Am plecat cu o zi mai devreme, pentru a fi prezenți dimineață la ședința tehnică, care a costat, cazare și masă. Felicit toată echipa pentru puterea de luptă în fiecare meci. Mulțumesc, de asemenea, profesorului Ionuț Nacu, cel care a însoțit echipa alături de mine, pentru sprijinul acordat la pregătirea psihică, refacere și celelalte. Pe de altă parte, copiii au rămas dezamăgiți că nu au primit medalii, rămânând cu diploma. Oricum, din câte am înțeles, ei vor fi premiați la Roman”, a declarat Sorin Manea.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0