Home

LPS Roman este vicecampioană a României la baseball, seniori

Echipa romaşcană pregătită de Marius Țocu a pierdut titlul naţional, învinsă la turneul final de fosta şi actuala campioană, Atletico Alexandria.

Pentru a deveni campioană a României la baseball, seniori, echipa LPS Roman, de a cărei pregătire se preocupă Maius Țocu, şeful catedrei de baseball şi softbal de la LPS Roman, ar fi trebuit să învingă Atletico Alexandria în turneul final de la Alexandria, de la sfârşitul săptămânii trecute. Nu s-au îndeplinit dorinţa lui Țocu şi cele ale jucătorilor din echipa lui. Nici n-a lipsit mult, diferenţa dintre medaliata cu aur şi cea cu argint, la naţionale, fiind făcută către finalul partidei decisive. La turneul I, singurul premergător celui final, disputat la Gherăeşti, în competiţie cu CS Royal Suceava, Leaders Călăraşi şi Atletico Alexandria, LPS Roman se clasa pe primul loc, la egalitate de puncte cu Atletico Alexandria. Echipa romaşcană a reuşit două victorii şi a terminat un joc cu înfrângere la limită, 1-2 cu Atletico, ceea ce i-a permis să ocupe locul I, nescontat de tehnicianul romaşcan Marius Țocu. Atunci, LPS Roman a învins cu 14-4 Suceava şi cu 12-2 Călăraşi. LPS Roman a pierdut la limită, 1-2, disputa cu Atletico.

La turneul final, LPS Roman a învins la diferenţe confortabile formaţiile din Călăraşi, 9-0, respectiv Suceava, 10-1. Mai avea de trecut examenul principal, cel cu principala contracandidată la titlu, echipa gazdă. Atletico a învins cu 3-1. „A fost un meci strâns. Scorul s-a menţinut în echilibru, 1-1, până în penultima repriză. O reuşită a celor de la Alexandria a dus scorul la 3-1 şi, apoi, au jucat pentru conservarea lui. Am jucat de la egal la egal. Puteam să câştigăm şi noi. Băieţii au fost foarte bine motivaţi şi nu am nimic a le reproşa. Oricum, ne-am îndeplinit obiectivul propus în aces an. Sperăm să mai repatriem jucători, să mai creştem în valoare şi să luăm titlul, în ediţiile care vor urma. Echipa a jucat la nivel mediu, cu excepţia aruncătorului Viorel Minac, extraordinar”, a spus Marius Țocu.

Lotul LPS Roman, vicecampioana naţională în 2013: Marius Țocu, Viorel Minac, Marius Onofrei, Bogdan Creţulescu, Marius Pintilii, Sergiu Susanu, Marian Iacob, Alexandru Vârgă, Sergiu Dămoc, Cosmin Antoci, Vasile Baciu, Liviu Țocu şi Sebastian Roca.

2013

Echipele de la Liceul cu Program Sportiv Roman, formate, mai ales, din jucători cu experienţă în oină, de la Gherăeşti, au adunat în 2013: două medalii de aur la softball junioare III (antrenor Sebastian Blaj) şi baseball, juniori III (antrenori Mihai Blaj şi Ioan Popa), două medalii de argint la baseball juniori II şi I (antrenor Marius Țocu, coordonator al loturilor LPS Roman, antrenor al echipei naţionale de juniori). Se adaugă medalia de argint de la naţionalele seniorilor. „La juniori II, ne-am propus câştigarea titlului. Mulţi dintre componenţii echipei erau angrenaţi şi în campionatul naţional de oină, în acelaşi timp. A fost un an bun, cu îndeplinirea celor propuse. La juniorii mici a fost foarte bine, ceea ce dă încredere pentru viitor. La juniorii mari am realizat, cu succes, un schimb de generaţii, astfel că ne aşteptăm să urcăm pe prima treaptă a podiumului la anul sau în maximum doi ani. Cotracandidatele la titlu vor trece şi ele prin experienţa schimbului de generaţie”, a afirmat Marius Țocu.

Comentarii

WORDPRESS: 0