HomeActualitate

LPS Roman, a șasea în țară la handbal, junioare II

Echipa feminină de handbal, juniori II, a Liceului cu Program Sportiv Roman (foto), pregătită de antrenorul emerit Ioan Holban s-a clasat pe poziția a șasea în ediția 2012-2013 a campionatului național al cărui turneu final a avut loc în perioada 12-16 iunie, în București.

 

 

În meciul pentru locul 5, LPS Roman a pierdut la limită, 27-28, disputa cu Universitatea Reșița și a încheiat cu fruntea sus un sezon foarte încărcat, în care unele dintre jucătoarele din lot au fost angrenate și în alte două competiții, Olimpiada Națională a Sportului Școlar și campionatul de handbal al junioarelor I.

Echipa din Roman ar fi putut obține o poziție superioară, clasarea între primele patru, dacă nu ar fi pierdut meciul din grupă cu Unirea Sânnicolau Mare, 23-27 (12-11), o echipă care nu este superioară valoric celei romașcane, dar care a jucat pragmatic și a profitat de lipsa de concentrare a partenerei de întrecere.

„Am pierdut aiurea, pe greșelile noastre, în atac și în apărare. Am ratat două aruncări de la 7 metri, plus alte șapte sau opt ocazii clare pe semicerc. Am fi putut câștiga fără probleme. Am condus cu patru goluri în prima parte a meciului. Noi ne-am bătut, nu adversarul. Nu ne-am desprins când trebuia și ne-a costat”, afirma, după meci, Ioan Holban. În cel de al doilea meci din cadrul turneului final,  LPS Roman a fost învinsă, 20-38, de Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea. În cel de al treilea meci din grupă, LPS Roman a reușit prima și singura victorie, 28-24 (14-16) cu CSȘ 2 Baia Mare, lucru care a fost suficient pentru a se clasa pe locul al treilea în serie.

Lotul LPS Roman care a făcut deplasarea în București este format din: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Bianca Enea, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian, Georgiana Mârț.

„Ramona Sandu și Alina Dima, accidentate, ambele pe postul de extremă dreapta, cu probleme la ligamente sau menisc, nu au făcut deplasarea, fiind necesare, din ceea ce au spus medicii, intervenții chirurgicale. În aceste condiții, am fost nevoit să schimb formula de echipă”, a mai spus Ioan Holban.

Rezltate înregistrate în semifinale: Școala 181 București – Unirea Sânnicolau Mare 26-23, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea – Marta Baia Mare 29-16. Ieri s-a disputat finala mare, între învingătoare, respectiv finala mică pentru stabilirea campioanei și a locurilor pe podium. În afară de echipele menționate, la turneu a mai participat LPS Brăila.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0