Locuri libere la școlile „cu ștaif”

Școlile bune au rezervat locuri și pentru copiii din afara circumscripției.

 

 

După prima etapă a înscrierii în clasa I și în clasa pregătitoare, rezervată copiilor care au ales să învețe la școala de circumscripție, s-au înscris 2.718 copii la clasa pregătitoare (din 3.052 copii recenzați) și 3.762 copii înscriși la clasa I (din 4.052 copii recenzați). Cele mai multe dintre locurile rămase libere pentru care pot opta părinții copiilor din oraș sînt la școlile bine cotate, care atrag, an de an, copii din afara circumscripției școlare. Astfel, la Școala „Vasile Alecsandri” (fosta Școală nr. 1) sînt 43 de locuri libere la clasa I, în timp ce, la clasa pregătitoare, pe cele 28 de locuri s-au înscris deja 38 de copii. La Școala „Mihai Eminescu” (fosta Școală nr. 11, apoi Școala nr. 4) s-au înscris 31 de copii pe 74 de locuri, iar la clasa I mai sînt 28 de locuri libere. La Școala „Alexandru Ioan Cuza” (fosta Școală nr. 5), pe cele 60 de locuri propuse pentru clasa I s-au înscris 18 copii, în timp ce la clasa pregătitoare sînt înscriși 21 de copii pe 25 de locuri, iar la școala patronată de Grupul Școlar „Vasile Sav” (fosta Școală nr. 6) s-au înscris zece copii pentru clasa pregătitoare și 23 pentru cele 25 de locuri libere la clasa I.

În momentul în care am propus planul de școlarizare, am luat în calcul listele de așteptare făcute cu mai mult timp în urmă, înainte de implementarea noii metodologii de înscriere în clasele I și pregătitoare, astfel încît părinții care doresc să înscrie copiii la noi la școală să aibă această posibilitate. Grupul țintă a fost stabilit în funcție de fenomenul cu care ne confruntăm an de an, acela de a atrage un număr mare de copii din afara circumscripției arondate școlii noastre„, a spus profesoara Roxana Pătrăuceanu, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.

În cea de-a doua etapă a înscrierilor vor fi luate în considerare și criterile specifice fiecărei unități școlare, validate în cadrul consiliului de administrație din fiecare instituție școlară. Astfel, la înscrierea copiilor care vin din afara zonei arondate vor avea prioritate copiii ai căror părinți lucrează în unitatea școlară respectivă, care au frați mai mari înscriși deja la această școală sau care au frecventat grădinițele aflate în subordinea unității de învățămînt.

În această perioadă, pot face înscrieri și unitățile școlare care organizează clasa I și clasa pregătitoare deși nu au circumscripție. În această categorie se încadrează Colegiul Național „Roman-Vodă”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0