HomeNeamt

Locuitorii din Săbăoani își pot găsi mai ușor locuri de muncă

Locuitorii comunei Săbăoani au la dispoziție un punct de informare, în incinta Primăriei Săbăoani, unde se pot interesa de posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă sau despre cursurile de recalificare disponibile.

 

 

Punctul de informare a fost deschis, în cadrul proiectului „Competent”, desfășurat de Asociația Comunelor din România(ACoR) și partenerii săi, Brainstorming Consulting și  RPIC-ViP din Republica Cehă. Proiectul se desfășoră în 35 de comune din șapte județe. În Neamț, cinci comune, printre care și Săbăoani, sînt implicate în acest proiect.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la educație și integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii. Beneficiarii proiectului sînt persoane inactive din rîndul femeilor, familiilor monoparentale sau cu mai mult de doi copii, persoanelor de etnie romă, a celor cu dizabilități, precum și din rîndul altor grupuri vulnerabile. În cadrul proiectului, în luna iulie 2012 s-a deschis, în fiecare din cele cinci comune, un Punct de Informare, la nivelul căruia activează agenți de informare privind cariera, care sînt angajați ai primăriilor, instruiți în acest scop.

Comentarii

WORDPRESS: 0