HomeRoman

Locuințele sociale de pe Aleea Revoluției vor fi distribuite în octombrie

40 de romașcani se vor muta în casă nouă. Prioritate la obținerea unei locuințe sociale au persoanele care au locuit în case naționalizate.

 

Cele 40 de locuințe sociale de pe Aleea Revoluției – o investiție de 500.000 de lei, realizată din fonduri proprii de administrația locală – vor fi distribuite, în luna octombrie, romașcanilor. În prezent, o comisie constituită la nivelul Primăriei Roman analizează solicitările depuse de romașcanii care doresc locuințe sociale, urmînd ca lista beneficiarilor să fie definitivată în această săptămînă, apoi publicată pe site-ul Primăriei și la sediul administrației locale.

„Au prioritate la obținerea unor astfel de locuințe romașcanii care au locuit în case naționalizate. Locuințele care rămîn disponibile vor fi repartizate în funcție de mai multe criterii – situația locativă actuală a solicitanților, starea civilă, starea de sănătate, nivelul de studii sau de pregătire profesională, situația locativă sau socială deosebită în care se află solicitantul. Punctajele cele mai mari se acordă solicitanților care locuiesc în chirie în spații din fondul locativ privat care le asigură o suprafață mai mică de opt metri pătrați per membru de familie, persoanelor căsătorite care au minim patru copii, persoanelor cu handicap accentuat și celor cu studii superioare. Printre solicitanți se numără persoane care locuiesc în chirie, sînt căsătoriți și au mulți copii”, a explicat viceprimarul Lucian Micu.

Comisia care analizează solicitările pentru locuințe sociale este constituită, conform Hotărîrii de Consiliu Local 82/2012, din viceprimarul Lucian Micu, inginerul Constantin Damaschin – directorul societății Municipal Locato Serv, reprezentanți ai Primăriei Roman – Mioara Cocea și Manuela Tataru – și Carmen Ernestina Stanciu – șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor. Secretariatul tehnic al comisiei este asigurat de consilierul juridic Manuela Ouatu, din partea Primăriei, și de economistul Eusebiu Roman, din partea societății Municipal Locato Serv.

Timp de cinci zile de la publicarea listei beneficiarilor de locuințe sociale, romașcanii pot depune contestații, acestea urmînd să fie soluționate în termen de zece zile. Ulterior, lista finală a persoanelor care vor primi locuințe sociale în noul bloc de pe Aleea Revoluției va fi supusă aprobării consilierilor locali, deci solicitanții de locuințe sociale se vor putea muta în casă nouă la finalul lunii octombrie. În total, la Primăria Roman sînt înregistrate nu mai puțin de 570 de solicitări de locuințe sociale. Blocul de locuințe sociale de pe Aleea Revoluției este construit de firma Consizo Serv SRL din Bacău.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 2
 • 500.000/40 = 12.500 LEI o locuinta. Constructie noua. Iar constructorul are, evident si o mica marja de profit, acolo.
  Sunt curioasa, ce parere au „expertii” imobiliari romascani despre treaba asta. Unde e pretul mai aproape de adevar – pesterile alea vechi, vandute de ei la preturi de Bucuresti; sau locuintele noi(chiar si sociale fiind, saracacioase) construite de primarie?

  Cu ocazia asta, dom` primar – de ce nu faceti o mica afacere pentru primarie? Sa mai ajunga niste banuti la buget? Construiti 1-2 blocuri cu ~200 eur/mp (seful ANL ne spune ca asta e pretul de constructie) si le oferiti la vanzare la 300-350 eur/mp. Cu ocazia asta impuscati 3 iepuri odata: cresteti bugetul primariei, oferiti locuinte la pretul corect al pietei si distrugeti si mafia imobiliara care a pus stapanire pe oraselul asta.

  S-a mai facut asta si de alti primari, cu succes – vezi programul din Constanta al primarului Mazare (fara nici o legatura politica).

  • Boss 10 ani ago

   Eu nu cred ca acest bloc a costat doar 500.000 ron .din cate stiu ANL construieste cu 300 euro mp pe terenul dat de primarie iar calitatea nu e pt cei pretentiosi.sa ne zica primarul care este suprafata totala construita al blocului.