Prima paginăRoman

Locuințele ANL, mai scumpe decît apartamentele vîndute prin agenții imobiliare

Dimensiune text

Chiriașii din blocurile ANL pot cumpăra locuințele care le-au fost date în folosință în ultimii ani. Municipalitatea a demarat procedurile administrative în vederea vînzării locuințelor pentru tineri și, din cei cîțiva zeci de chiriași care și-au exprimat intenția de a cumpăra apartamentele ANL, unul va deveni proprietar în scurt timp.

 

 

În timp ce apartamentele cu două camere din Roman, vîndute prin intermediul agențiilor imobiliare, costă între 20.000 și 28.000 de euro, romașcanul va plăti, pentru apartamentul ANL în care a locuit în chirie, 33.800 de euro.

Pînă acum, am primit o singură cerere pentru achiziționarea unei locuințe ANL. Este vorba despre un apartament cu două camere situat în blocul 15 din pietonalul Ștefan cel Mare. Apartamentul are o suprafață de 65,87 metri pătrați, iar romașcanul care îl va achiziționa va avea în proprietate atît suprafața apartamentului, cît și cea a părților comune indivize – scări, căi de acces, acoperiș. În total, suprafața care va intra în proprietatea romașcanului respectiv este de 92,65 metri pătrați, iar suma pe care acesta trebuie să o achite este de 33.800 de euro. Urmează ca solicitantul să depună la bancă documentele necesare în vederea obținerii unui credit prin programul «Prima Cas㻄, a precizat viceprimarul Lucian Micu. Construirea blocului 15 din pietonalul Ștefan cel Mare a fost finalizată în anul 2005, acesta fiind unul dintre cele mai noi blocuri de locuințe din municipiu.

Locuințele pentru tineri se pot vinde titularilor contractelor de închiriere după expirarea a cel puțin un an de închiriere neîntreruptă către același titular, numai la solicitarea acestuia. Spațiul locativ din municipiu este administrat de societatea Municipal Locato Serv, care realizează toate formalitățile necesare pentru încheierea contractelor de vînzare-cumpărare în numele Consiliului Local și al municipalității.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Boss 9 ani

    „În timp ce apartamentele cu două camere din Roman, vîndute prin intermediul agențiilor imobiliare, costă între 20.000 și 28.000 de euro, romașcanul va plăti, pentru apartamentul ANL în care a locuit în chirie, 33.800 de euro” ai uitat sa precizezi ca apartamentul ANL este cu 3 camere,deci comparatia faculta nu are relevanta.