Prima paginăActualitate

Locuințe pentru medicii și profesorii tineri, precum și două blocuri de locuințe de serviciu

Locuințe pentru medicii și profesorii tineri, precum și două blocuri de locuințe de serviciu

Dimensiune text

 

Primăria Roman intenționează să depună mai multe proiecte ce prevăd alocarea de fonduri, de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), dar nu doar pentru construirea de blocuri destinate tinerilor, ci și pentru programe ce prevăd construirea de locuințe de serviciu. Pentru tineri, Romanul așteaptă deja alocarea de fonduri pentru construirea a două blocuri ANL în cartierul Vasile Lupu, terenul fiind dat deja în custodia Agenției.

Pe strada Moldovei, din cartierul Vasile Lupu, sunt prevăzute a fi construite 14 blocuri. Pe lângă cele trei deja existente, alte două blocuri sunt incluse în programul Agenției Naționale pentru Locuințe. Tot ANL finanțează și ridicarea de blocuri cu locuințe de serviciu.

„Ne propunem, însă, să beneficiem și de alte programe prin care ANL finanțează construcția de locuințe, cum ar fi locuințe pentru tinerii specialiști din sănătate – 20 de apartamente, din învățământ – 20 de apartamente, și chiar construirea de locuințe de serviciu – 40 de apartamente. În acest scop, terenul necesar trebuie pus la dispoziția ANL pe durata proiectării și execuției construcțiilor”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, care trebuie să aprobe dezmembrarea terenurilor pentru a putea fi cedate ANL.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0