HomeActualitateRural

Localnicii din Moldoveni nu se înghesuie să muncească

Din 30 de persoane angajate la noul atelier de confecţii, doar cinci continuă să muncească. Autorităţile locale speră ca celor cinci să li se alăture săteni din comunele vecine.

Primarul comunei Moldoveni este nemulţumit de lipsa de reacţie a localnicilor la iniţiativa unui om de afaceri romaşcan care a creat locuri de muncă în comună. Producătorul de confecţii textile Caremil Roman a venit cu o ofertă demnă de toată lauda, şi anume deschiderea unui punct de lucru la Moldoveni. Primarul Bîrjoveanu i-a dat tot sprijinul omului de afaceri, pentru a-i găsi locaţia potrivită pentru demararea activităţii. Demersurile făcute la Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ pentru ca grădiniţa din Hociungi – părăsită de preşcolari odată cu mutarea acestora într-o locaţie modernă, realizată printr-un proiect european – să primească o utilitate nouă, în interesul comunităţii, a avut sorţi de izbândă.

Anunţaţi de primar în legătură cu intenţia firmei Caremil, localnicii s-au arătat entuziaşti. Doar la început, pentru că, pe măsură ce lunile au trecut, personalul selectat să lucreze a început să se „evapore”. „Firma Caremil a venit cu o iniţiativă pe care noi am încurajat-o chiar de la primele discuţii, pentru ca localnicii să aibă şansa să muncească aproape de casă. La început au lucrat 30 de femei, dar, după o lună, au început să renunţe. Au motivat fie că au copilul bolnav, fie că nu le lasă bărbaţii să mai vină, pentru că nu se descurcă singuri acasă. Au invocat şi motive de natură salarială, deşi nu dau bani pe navetă. La acest moment, în atelier mai lucrează doar cinci persoane. Sperăm să se mai alăture persoane din comunele vecine, pentru că societatea a utilat spaţiul cu tot ce este nevoie, dar oamenii se feresc de muncă”, a precizat Marcel Ioan Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni.

Firma Caremil a deschis, în patru ani, ateliere de producţie şi în Băluşeşti (comuna Icuşeşti), Boghicea, Horia, Pânceşti, Ruginoasa şi Valea Ursului, oferind calificare şi un loc de muncă decent locuitorilor din mediul rural.

Comentarii

WORDPRESS: 2