Prima paginăPolitica

Loc de joacă şi spaţii verzi în cartierul Mihai Viteazu

Dimensiune text

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Andrei Fron este cel mai tânăr consilier local din actualul legislativ. Are 29 de ani, conduce Organizaţia de Tineret a PDL Roman şi o firmă de prelucrare a sticlei. Se află la prima experienţă în administraţia locală şi consideră că şi alţi tineri ar trebui să se implice în politică şi administraţie, fiindcă aşa câştigă experienţă.Regulile de funcţionare din Consiliul Local le-am învăţat din mers, la început cu emoţii, deoarece era ceva nou, apoi am mai întrebat colegii cu experienţă şi foarte multe am început să  învăţ la comisia pentru urbanism şi administrarea teritoriului, din care fac parte. În cadrul fiecărei şedinţe de comisie se analizează fiecare proiect în parte. Am facut şi deplasări pe teren, pentru a vedea dacă este oportun să se primească un aviz favorabil. Pe această cale, mulţumesc colegilor de la care am învăţat şi de la care sunt convins că mai am multe de învăţat”, spune Andrei Fron.

Consilierul PDL nu este îngrijorat de faptul că romaşcanii nu ştiu, în general, cine sunt membrii legislativului local şi consideră că fiecare consilier se poate face cunoscut prin implicare în viaţa comunităţii. „La noi în partid, fiecare consilier răspunde de o anumită zonă din oraş. Zona de care eu mă ocup este cartierul Mihai Viteazul şi sunt destul de multe probleme acolo, dar am promisiunea că vor începe a se rezolva, unele dintre ele fiind deja rezolvate. Un loc de joacă complet ar fi de dorit, este o zonă unde sunt foarte mulţi copii mici. Centrala de pe Aleea Liliacului trebuie neapărat reparată sau demolată, pentru că acum este într-o stare foarte proastă. Ideea este că şi locuitorii de acolo trebuie să vadă verdeaţă, băncuţe, pavele şi flori atunci când deschid geamul şi mă voi preocupa ca aceste lucruri să devină realitate”, afirmă Andrei Fron.

Pe lângă problemele culese din teritoriu, de la cetăţeni, reprezentantul CL Roman ar vrea să existe o posibilitate de sprijinire a mediului de afaceri. „Situaţia economică prin care trecem nu este una deloc roz şi ar fi bine ca mediul de afaceri să primească o gură de oxigen din partea noastră. Ideea mea este să gândim un sistem de impozitare al firmelor diferit, mă refer la impozitul pe teren. În situaţia actuală, aceste obligaţii sunt dificil de plătit şi o gândire responsabilă din partea noastră poate salva o firmă sau mai multe. Oraşul se dezvoltă cu ajutorul acestor firme şi este o datorie să păstrăm cât mai multe din ele. Această idee este legată şi de tineri, pentru că, până la urmă, cea mai mare problemă a lor este găsirea unui loc de muncă sau păstrarea lui”, mai spune consilierul PDL.

Andrei Fron are un apartament în Roman, un Seat şi un Volkswagen Bora. Tânărul liberal este director economic la DevCenter SRL şi administrator al SC Andterm SRL.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Vlad Tepes 8 ani

  Domnule Fron , fa o vizita in spatele blocului 2a. de pe Mihai Viteazul , ai ce vedea (si schimba , daca totusi vrei sa faci ceva )……..

 • Alegator 8 ani

  Nu lipsa locurilor de joaca,de bancute si de flori sunt problemele urgente ale celor din cartierul muncitoresc sau Mihai Viteazu cum i se mai spune mai nou.
  Politia are in evidenta acest cartier ca zona de risc datorita adunaturii pestrite de boschetari si indivizi dubiosi care misuna in acest perimetru.
  Cred ca ar fi fost important sa va interesati de viata pe care o duc „internii” din cele 2 sau 3 camine de tip „azilul de noapte” din cartier,de bauturile contrafacute tip „pufoaica” sau „ostrete din gard” ce se comercializeaza pe furis in cateva puncte comerciale din zona,ce pot fi usor depistate dupa roiul de betivi murdari din preajma.
  Apoi de transferarea treptata a tiganilor din str. Fabricii in caminul fostei scoli de soferi din apropiere ca sa se asocieze cat mai usor de gastile de paraziti din acest cartier.
  Si cate altele asemenea..
  Acestea ar fi doar o parte din problemele reale ale cartierului Mihai Viteazu domnule consilier,nu spatiile verzi si alti cai verzi pe pereti…

 • mariana 8 ani

  Domnule Fron ,daca tot veniti in cartier ,veniti si mai la vale in cartier ,, la tigani,, cum se spune…mai la vale sa vedti gunoiul la mai putin de 6-7 m de bloc ..nu mai putem domnule va rugam sa ne intelegeti si pe noi,suntem cetateni romascani ,platim impozite si am ales pe sus pusii orasului pentru mai bine si… suntem uitati ..de ce? pentru ca stau multi tigani aici ?si cainii lasa de dorit…trebuie sa se intample ceva ca sa luati masuri?barbatii ies seara sa isi ia sotiile cand acestea vin de la serviciu, mai sus de casele tiganilor de frica cainilor ,va rugam daca tot v-ati hotarat sa faceti ceva ,atunci…va asteptam…