HomeNeamt

Listele electorale au ajuns secret de stat

Prefectul de Neamț, Ilie Mitea (foto), a transmis listele cu alegători, după o verificare riguroasă prealabilă, așa cum i-a solicitat Ministerul Administrației și Internelor. Luni, 20 august, informațiile cu privire la numărul corect și final al participanților cu drept de vot la ultimul referendum ar fi trebuit făcute publice, fiind informații de larg interes public, nicidecum informații cu caracter secret și care ar fi pus în pericol siguranța națională.

 

Nu pot să vă furnizez informații cu privire la verificarea listelor cu alegători. Am transmis ministerului informațiile în cauză și le puteți obține după ce le va comunica oficial domnul ministru. Aș încălca deontologia dacă le-aș face publice înainte de a confrunta domnul ministru datele de la noi cu cele pe care le are la minister. Vi le voi pune la dispoziție după ce le face publice ministrul„, a declarat prefectul de Neamț.

Precizăm că de vineri, 17 august, au apărut în mass-media informații despre situația din unele județe în care la verificarea listelor s-a constatat un „plus” de 20.000 – 50.000 de alegători.
Prefectul de Neamț mai spune, în apărarea deciziei de a ține secrete informațiile cu privire la verificarea listelor electorale: „Dacă unii prefecți au dat pe goarnă, eu aștept ca de la Ministerul Administrației și Internelor să fie făcută prima informare și abia după aceea pot să comunic presei locale„.

Comentarii

WORDPRESS: 0