Limitare de viteză pe E 85, în zona depozitului Lidl

HomeSocial

Limitare de viteză pe E 85, în zona depozitului Lidl

 

 

De săptămâna viitoare, autoritățile spun că vor lua primele măsuri pentru creșterea siguranței participanților la trafic pe DN 2 – E 85, în zona intersecției cu drumul județean ce duce spre comuna Tămășeni, DJ 201C, în apropiere de noul depozit amenajat de LIDL.

Miercuri, 20 februarie, în zonă a avut loc o întâlnire a reprezentanților mai multor instituții, pentru găsirea unor soluții în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere produse în zonă, ultimul de acest fel produs chiar în cursul săptămânii trecute. La întâlnire au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Secția de Drumuri Naționale Neamț, precum și ai primăriilor Cordun și Tămășeni.

Conform precizărilor făcute de reprezentanții DRDP Iași, în urma discuțiilor s-a stabilit ca o primă măsură să fie instituirea unei restricții de viteză pe sectorul din zonă al DN 2 – E 85, de 50 de km/h, chiar de săptămâna viitoare, urmând ca, pe viitor, pe drumul național să fie efectuate lucrări de trasare a unei benzi de decelerare cu stocaj pentru virajul la stânga, de pe DN 2 pe DJ 201C.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Neamț au precizat că pe drumul județean DJ 201C, în zona intersecției cu E 85, în perioada imediat următoare vor fi montate de către DRUPO Neamț indicatoare suplimentare pentru avertizarea șoferilor că se apropie de intersecție și pentru reducerea vitezei. De asemenea, când vremea va permite, tot pe sectorul de drum județean în cauză vor fi montate și benzi rezonatoare, în vederea reducerii vitezei în apropierea intersecției.

În cadrul întâlnirii, a fost adusă în discuție și intenția Lidl pentru o amenajare suplimentară în intersecția în cauză, pentru care compania ar avea deja un proiect, ce a primit aprobarea DRDP Iași și care așteaptă un alt aviz de la București, de la Inspectoratul General al Poliției Române. Tot în ceea ce privește compania Lidl, a fost semnalată problema reducerii vizibilității șoferilor din cauza amplasării gardului depozitului atât de aproape de drumul european și înlocuirea materialului din care este confecționat gardul, din tablă, cu unul din plasă, pentru sporirea vizibilității.

În același timp, primarul comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci, a subliniat necesitatea trasării pe E 85, în zona intersecției cu DJ 201C spre Tămășeni, a benzii de decelerare cu stocaj pentru virajul la stânga, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere, lucrare pentru care s-au tot purtat discuții cu reprezentanții DRDP Iași, de câțiva ani. „Eu am mai avut discuții cu cei de la Drumurile Naționale, ei au spus că au proiectul, dar că mai au niște lucrări de făcut și vor veni și vor marca, dar nu au venit nici până acum. Nu au făcut și s-au întâmplat atâtea accidente și se vor mai întâmpla, până ce această lucrare nu va fi efectuată”, a afirmat primarul Ștefan Lucaci.

 

Foto: Facebook / Radar Roman Oficial

Comentarii

WORDPRESS: 0