HomeEducatie

Liceul „Vasile Alecsandri” din Săbăoani a sărbătorit Ziua Națională

sabaoani 2Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o varietate de acţiuni menite să marcheze momentul creării României Mari. Programul a debutat cu o activitate desfăşurată în Centrul de Documentare şi Informare al liceului, unde elevii de gimnaziu şi de liceu, coordonaţi de profesorii Giovana Cotrigăşanu, Steriana Păduraru şi Maria Asiei, consilier educativ, au fost implicaţi în activităţi structurate în trei secţiuni. O primă secţiune a fost dedicată sesiunii de referate care a vizat informarea cu privire la însemnătatea zilei de 1 Decembrie. Cea de-a doua secţiune a cuprins momente poetice având ca tematică centrală patriotismul şi dragostea de ţară. Ultima secţiune, rezervată corului „Con Brio” al Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, a marcat momentul prin intonarea unor cântece populare cu tematică patriotică.

Atât în cadrului Centrului de Documentare şi Informare, cât şi în biblioteca liceului au fost organizate panouri de expoziţie cu lucrări şi documente care surprind date istorice şi care descriu contextul înfăptuirii Marii Uniri.

Seria activităţilor iniţiate de liceul din Săbăoani a culminat cu depunerea unei coroanei de flori la Monumentul Eroilor aflat în centrul satului, eveniment la care au participat atât oficialităţi ale comunei, primarul Valeria Dascălu şi preotul Emilian Jitaru, cât şi conducerea liceului, alături de cadre didactice şi elevi. În cadrul acestui moment s-a intonat imnul naţional, s-au împărţit cocarde tricolore, iar la finalul evenimentului participanţii s-au prins în hora ce simbolizează unitatea naţională.

Comentarii

WORDPRESS: 0