Prima paginăSocialEducatie

Liceul Teologic Franciscan a impresionat Danemarca

Dimensiune text

Elevi şi profesori ai liceului au participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral „Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca.

danemarca 02O echipă formată din profesori şi elevi de la Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” a participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral „Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca. Proiectul multilateral Comenius  „Tineret fără frontiere” este finanţat de Comisia Europeană, prin programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii”, şi are drept scop să crească gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la drepturile lor  de a studia, trăi sau munci într-o altă ţară din Uniunea Europeană. La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai tuturor şcolilor ce implementează proiectul, din ţări precum: Italia, Suedia, Danemarca, Letonia, Ungaria, Turcia, Spania, Portugalia, Olanda şi Polonia.

Echipa romaşcană a fost formată din doi elevi (Pius Butacu şi Antonio Moisă) şi doi profesori (Anca Lungu şi Bogdan Irimia). La întâlnire fost prezentat materialul pregătit de elevii liceului privitor la sistemele educaţionale din Europa, material care va fi inclus în ghidul final de mobilitate, ce va fi realizat la ultima întâlnire de proiect, de anul viitor, din Italia. De asemenea, s-au luat decizii cu privire la structura finală a site-ului proiectului şi la modul în care se vor desfăşura dezbaterile din cadrul conferinţei finale a proiectului. Cu acest prilej, s-au împărţit şi rolurile în dezbatere, s-au identificat şi ales, cu ajutorul elevilor, temele pentru dezbatere şi s-a luat decizia ca, la următoarea întâlnire, din Polonia, să se facă o simulare a acestor dezbateri, pentru a familiariza elevii cu acest tip de activitate. Echipa din România a impresionat prin materialul prezentat şi prin participarea la activităţile desfăşurate la Assens, fiind, la rândul ei, impresionată de modul în care se face şcoală în Danemarca.

danemarca 03„Impresiile de la participarea la întâlnirea de proiect din Danemarca sunt deosebite. Activităţile propuse pentru această etapă s-au desfăşurat, în mare parte, într-un campus şcolar, care era format din mai multe clădiri recent construite. Clădiri ultramoderne, în care aspectul financiar nu a contat deloc în momentul construirii lor. Am descoperit o ţară în care statul investeşte foarte mult, în toate formele posibile, în educaţie. Am descoperit o ţară în care meseria de profesor este apreciată şi respectată. Echipa daneză a reuşit să creeze un ambient plăcut desfăşurării tuturor activităţilor pe care şi le-a propus pe parcursul celor trei zile petrecute la 10 Klassecenter din Glamsbjerg, Assens. Pe lângă activităţile de lucru din proiect, am avut şi momente deosebite, cum au fost vizita făcută la primarul comunei Assens, la fabrica de produse dezinfectante Plum, la parcul şi Castelul Eskegov şi descoperirea celebrului scriitor Hans Christian Andersen”, a spus profesorul Bogdan Irimia, care a participat la reuniunea de la Assens.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0