HomeRoman

Liceenii romașcani s-au întrecut la „Zilele Municipiului”

Elevii Liceului cu Program Sportiv au cîștigat „Crosul Municipiului”, dar și concursul de scenete istorice din acest an.

 

 

Sîmbătă, „Zilele Municipiului” au fost dedicate tineretului romașcan. Elevii liceelor din Roman s-au întrecut atît în cadrul unei competiții sportive, cît și în cadrul unui concurs de scenete istorice, precedat de o paradă a costumelor de epocă, apreciată de romașcani.

În cursul dimineții, echipele liceelor romașcane au participat la „Crosul Municipiului Roman” – ștafetă pe echipe 4×900 metri mixt – concursul fiind cîștigat de elevii Liceului cu Program Sportiv. Colegiul Tehnic „Petru Poni” a ocupat locul al doilea pe podium, iar Grupul Școlar „Vasile Sav” – locul III. Elevii Colegiului Național „Roman-Vodă” au obținut prima mențiune la acest concurs.

Tot elevii Liceului cu Program Sportiv au obținut primul loc și la concursul de scenete istorice desfășurat în centrul municipiului, prezentînd piesa de teatru „Întemeietorul”.

„Anul trecut am obținut locul I la acest concurs pentru interpretarea personajului Ștefan cel Mare. Noblețea obligă, iar Liceul cu Program Sportiv și-a demonstrat valoarea în toate domeniile, punînd suflet și credință în Dumnezeu și cîștigînd, astfel, din nou acest premiu. Sper ca spiritul lui Roman I Mușat să fie mîndru de noi, mîndru de acești copii. Istoria nu a murit, ci trăiește prin fiecare dintre noi”, a spus profesoara Carmen Diaconu, coordonatoarea echipei Liceului cu Program Sportiv. Premiul II a fost acordat elevilor Colegiului Tehnic „Miron Costin”, pentru piesa de teatru „Arc peste timp”, iar premiul III – Colegiului Tehnic „Petru Poni”, pentru piesa de teatru „Roman, oraș de legendă”.

„Felicit toți tinerii pentru muncă, implicare, costume  și creativitate. Se vede că v-ați dat interesul în cadrul acestui concurs. În vederea acordării premiilor, s-au luat în calcul talentul actoricesc, scenografia, costumele, textul și mesajul transmis publicului. Ați dovedit că tinerii romașcani sînt cei mai buni din Moldova și din România”, le-a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu liceenilor.

Concursul de scenete istorice a fost urmat de un spectacol susținut de tinere talente din liceele și școlile romașcane.

Comentarii

WORDPRESS: 0