Prima paginăRoman

Liceenii navetişti au protestat împotriva guvernanților

Dimensiune text

Câteva zeci de elevi navetişti, din aproape toate liceele din oraş, au protestat vineri, 10 mai, în centrul oraşului, pentru că, de câteva luni bune, nu şi-au mai primit banii pentru decontarea abonamentelor de autobuz.

 

 

Au fost prezente grupuri de elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Aceştia au venit cu pancarte pe care erau înscrise mesaje la adresa guvernanţilor care nu şi-au onorat promisiunile. Tinerii prezenţi s-au încolonat, apoi, şi s-au plimbat prin centrul oraşului, împărţind flyere trecătorilor şi strigându-şi nemulţumirile. „Un drept Cuza a creat, acum Ponta l-a tăiat!”, „Ponta, nu vrem plagiat, lasă-ne la învăţat”, „N-aveţi bani să învăţăm noi, dar aveţi de maşini noi!”, „Legea voi aţi încălcat, ce-aveţi cu cei de la sat?”, „De 6 luni nu am transport, voi staţi numai în confort!” sunt doar câteva dintre mesajele cu care liceenii au venit „înarmaţi”.

protest elevi 11052„Am venit pentru că ni se încalcă un drept şi vrem să atragem tuturor cetăţenilor atenţia asupra acestui fapt. Sunt elevi navetişti care provin din familii cu venituri foarte mici şi care nu-şi permit să plătească naveta. Lipsa acestor bani îi condamnă, practic, la abandon şcolar”, a spus Elena Lungu, una dintre protestatare. Elena face naveta de la Izvor, comuna Ion Creangă, şi plăteşte pentru abonament 140 de lei în fiecare lună.

Protestul de vineri a fost pregătit pe reţelele de socializare, organizatorii obţinând şi autorizaţie din partea Primăriei Roman pentru organizarea manifestării, după ce la, prima tentativă de organizare, au obţinut un răspuns negativ.
Liceenii navetişti au mai organizat un miting de protest pentru nedecontarea abonamentelor marţi, 30 aprilie. La iniţiativa organizatorilor au răspuns, atunci, puţini liceeni, participarea restrânsă fiind pusă pe apropierea minivacanţei de 1 Mai şi pe lipsa autorizaţiei de organizare. În judeţul Neamţ sunt aproximativ 4.000 de elevi de liceu navetişti. Abonamentele acestora nu au mai fost decontate din luna octombrie 2012.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • trebuie sa se faca ceva ne aparat sa ni se dea bani e greu sa platim abonamentele la autobuz unii din noi ne facem si abonamente pe datorie ne rugam de patroni autobuzelor sa ne astepte pana avem bani ce ne faceam daca faceam si noi ca voi guvernistiillor adica sa luam abonament pe datorie si sa platim cand vrem noi cum faceti voi va dati seama ce se intampla ne serea in cap patroni ca au si ei nevoie de bani cum avem si noi nevoie noi navetisti provenim din familii nevoiase traim de pe o zi pe alta muncind pe la oameni prin sat din greu sa avem de pachet la scoala si poate sa mai aducem bani in casa la parinti locuri de munca nu sunt si multi din parinti nostri stau acasa sau poate au o pensie amarata din care greu putem trai 4 , 5 persoane sau mai multe intro familie sa platim facturi lunare la apa lumina lemne rate la banci si sa ne mai luam si de mancare si de inbracat halal romanie in care traim

  • Bine au facut. Nici profesorii nu au primit bani de decont din decembrie !