Prima paginăSocialEducatie

Liceele au ieşit „la agăţat” elevi

Dimensiune text

Joi, 10 aprilie, s-a deschis cea de-a X-a ediţie a Târgului de oferte şcolare, la care au fost prezente toate liceele din zona Romanului.

tirg2La Liceul cu Program Sportiv s-a deschis joi, 10 aprilie, cea de-a X-a ediţie a Târgului de oferte şcolare, eveniment menit să-i ajute pe elevii de clasa a VIII-a să se hotărască asupra liceului la care vor să studieze după absolvirea gimnaziului. Evenimentul a fost deschis de inspectorul şcolar general Viorel Stan, care a apreciat în mod deosebit organizarea manifestării, ajunse la Roman la ediţia cu numărul zece. „Sunt absolut convins că acest târg de ofertă educaţională se va finaliza printr-o orientare şcolară şi profesională care să vă ducă spre cariera pe care o doriţi. Important este ca elevii de clasa a VIII-a să înţeleagă importanţa unui astfel de eveniment şi eficienţa pe care trebuie să o aibă, la final de clasa a VIII-a, cunoaşterea tuturor liceelor din zonă”, a spus inspectorul şcolar general, adresându-se elevilor participanţi la târgul de oferte şcolare.

Toate liceele din oraş au fost prezente cu standuri amenajate, care să evidenţieze oferta şcolară pentru clasa a IX-a, realizările obţinute de actualii elevi, produse realizate în cadrul diferitelor proiecte şi a orelor de pregătire practică. De asemenea, la fiecare stand a fost prezentă în permanenţă o echipă formată din profesori şi elevi care au răspuns întrebărilor elevilor de gimnaziu şi le-au explicat care sunt condiţiile de studiu şi de dezvoltare personală oferite de şcoală.

Citește și:   Vreme deosebit de rece și vânt puternic, până la finalul săptămânii

tirg3„Sperăm să convingem elevii de gimnaziu cu rezultatele foarte bune obţinute de elevii noştri în fiecare an la bacalaureat, cu baza materială de care dispunem pentru pregătire şi cu posibilităţile de dezvoltare oferite de implicarea în diverse proiecte europene”, a spus profesorul Dan Zaharia, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

„Atuul nostru îl reprezintă specializările atractive pe care le avem în ofertă şi baza materială deosebită, care oferă condiţii foarte bune pentru desfăşurarea orelor de activitate practică”, a spus profesoara Lorica Havrici, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin.

Marketingul educaţional a cuprins, mai pe la toate standurile, alături de pliante şi flyere, şi tot felul de dulciuri, menite să-i facă pe posibilii candidaţi să se hotărască mai uşor asupra liceului. Târgul va fi deschis şi vineri, 11 aprilie, urmând a fi vizitat de toţi elevii de clasa a VIII-a de la şcolile generale din oraş şi din comunele învecinate.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0