Liberalii romașcani au sărbătorit 143 de ani de la înființarea PNL

HomePolitica

Liberalii romașcani au sărbătorit 143 de ani de la înființarea PNL

 

 

Joi, 24 mai, membrii Organizației PNL Roman au sărbătorit 143 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Consilieri locali și județeni, alături de primari ai comunelor din zonă, membri ai partidului, de deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședinte al PNL, de primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga, au fost prezenți în parcul din fața Primăriei Roman, la bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga, medic, profesor universitar, membru al Academiei Române şi senator de Roman.

„Este un moment de referință pentru Partidul Național Liberal, la împlinirea a 143 de ani de existență, un partid istoric, de tradiție, care a dat mari oameni politici, care au avut o influență semnificativă în evoluția României. Mă bucură, în același timp, că astăzi putem să strângem în jurul Partidului Național Liberal oameni de valoare, mă bucură că, în ultimi ani, în Roman și în zona Roman, Partidul Național Liberal se impune ca un partid de forță și că membrii administrațiilor locale și parlamentarii de Neamț reprezintă cu cinste Partidul Național Liberal”, a afirmat primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

„Partidul pe care astăzi îl evocăm nu este un partid de rând, el este făuritorul statului național modern român, putem spune un partid bătrân prin existență, bogat prin rezultate. Istoria ne obligă, înaintașii ne obligă în aceeași măsură, de aceea și ieri, și astăzi, dar, mai cu seamă, și de mâine încolo, Partidul Național Liberal are obligația de a se pregăti pentru guvernare, de a lua cele mai importante decizii pentru ca românii să meargă pe un drum pe care națiunea îl dorește, un stat care să devină, de la etapă la etapă, mai puternic, mai respectat în Europa și în lume, o economie pe care o dorim cât mai puternică, iar libera inițiativă și respectarea drepturilor și obligațiilor fundamentale ale cetățeanului sunt ancore pe care Partidul Național Liberal le are, le respectă și le promovează”, a afirmat deputatul Laurențiu Dan Leoreanu.

În încheierea manifestării, consilierul local Mircea Beloiu a recitat o poezie compusă chiar de el cu ocazia acestui eveniment, iar liberalii au depus o coroană de flori la bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga amplasat în parcul din fața Primăriei Roman.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0