HomePolitica

Leoreanu, departe de Elena Udrea, dar membru al FMP

Laurenţiu Dan Leoreanu vrea să rămână primar încă şapte ani. După 2020, l-ar tenta o funcţie la nivel înalt, cum ar fi cea de ministru al Educaţiei. Scena politică îl aduce în Fundaţia Mişcarea Populară.

Municipiul Roman este mai important decât ofertele unei funcţii în administraţia centrală. Laurenţiu Dan Leoreanu a precizat că vrea să fie primar până în 2020 şi că dorinţa lui de a face administraţie performantă l-a determinat să renunţe la oferte pe care le-a primit de-a lungul timpului. Chiar dacă Elena Udrea ar câştiga alegerile prezidenţiale şi ar dori să îl promoveze pe o funcţie importantă la Bucureşti, ca răsplată pentru susţinerea de care s-a bucurat în teritoriu, primarul Leoreanu ar prefera să rămână la Primăria Roman. „Deocamdată, din punct de vedere administrativ, mă axez pe Primăria municipiului Roman. Am avut, de-a lungul timpului, şi alte extensii, şi nu m-am aplecat asupra lor pentru că m-a interesat doar Romanul. Vreau să închei acest mandat cu fruntea sus, vreau ca lucrurile să meargă într-un sens bun, să finalizez proiectele şi voi candida pentru încă un mandat de primar, care va fi şi ultimul. Am avut oferite şi poziţii guvernamentale, am avut oferite şi poziţii parlamentare, la care am renunţat pentru Roman. În al treilea mandat mă voi gândi la alte propuneri, în acelaşi timp cu creşterea unei persoane care să continue ce am început eu. Colaborarea la nivel parlamentar şi guvernamental se poate face în cealaltă etapă”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Întrebat unde se va vedea într-un viitor guvern, primarul Leoreanu a spus că ar putea fi implicat în trei ministere. „Aş putea să fiu la Ministerul Educaţiei, Ministerul Administraţiei sau un minister economic. Pe aceste domenii am pregătirea necesară, nu mă voi băga acolo unde nu ştiu. Spre exemplu, Ministerul Educaţiei este unul greu, cu cei mai mulţi angajaţi din toată ţara şi cu cele multe instituţii. Este dificil de lucrat, ai nevoie de abilităţi. Fiecare ministru a venit şi a făcut reforma lui. Eu aş avea o altă gândire, aş merge pe o modernizare a reformei lui Spiru Haret, la aşezarea unui învăţământ pe piloni solizi”, a adăugat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul Romanului se va înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, cel mai probail miercuri, atunci când membrii Partidului Mişcarea Populară Roman vor să inaugureze, oficial, sediul organizaţiei de partid. Laurenţiu Dan Leoreanu s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte scorul PDL la alegerile europarlamentare, spunând că e greu să fie ”bătut” de cineva la Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • PMP-ist convins 10 ani ago

  Ehehei, d-le Leoreanu…te-am citit din prima…sunt de acord ca vrei sa fii primar ca Radu Mazare, dar ce e mult strica si joaca la doua capete te poate duce intr-un con de umbra din care e foarte greu de iesit…probabil ca miercuri te vei reintalni cu Elena Udrea pe care o sustii si o vei sustine firesc si te vei inscrie in MP…ceea ce doresc eu si nu numai este sa ai coloana vertebrala a lui Emil Boc : acesta si-a declarat precis atasamnetul pentru Basescu si indirect Udrea…poti ramane primar, d-le Leoreanu pana inchizi ochii, dar NU JUCA LA DOUA CAPETE, doar nu esti urmasul nefericit al celebrului Roman Voda !!! Profesore, revino-ti si demonstreaza-ne verticalitatea de care te stim in stare ! S-auzim de bine !

 • Sandu E. 10 ani ago

  Conteaza foarte mult ca dl Leoreanu nu tradeaza pe cei care l-au ajutat sa fie un primar bun. Sa nu uitam ca fara bani nu poti realiza nimic ca edil, iar Elena Udrea a ajutat mult aceasta comunitate. Va fi iubit ca primar dl Leoreanu atata timp cat va avea realizari. Nu stiu cat l-a ajutat in ultimii doi ani guv Ponta, ar fi interesant de aflat. Daca Blaga l-a ajutat cu ceva nici nu mai intreb, deoarece nici nu mai exista, foarte rar mai auzim de Blaga si de PDL. Am convingerea ca PMP va fi lider pe scena politica cat mai curand.

 • un cetatean 10 ani ago

  Visind la pozitii inalte a uitat de oras.Uitati-va cum arata parcarea din piata Roman-Voda,este jenant ca in fata primarii sa troneze mizeria si baltile de apa ca primarul se viseaza un inalt oficial si nu este in stare sa trimita 2-3 lucratori sa faca curatenie in piata Roman-Voda.
  Se plinge ca la evidenta populatiei nu are personal,dar a facut ceva sa imbunatateasca accesul in conditii civilizate aici?????Trebuie sa procedeze la programare exact ca la o serie de institutii(ex. RAR),dau tel. sau ma prezint in orice zi si ora si solicit o programare si ma prezint peste o zi ,o sapt.etc fara a dorm la usa institutiei ,sau a pierde zile si nervi pina la obtinerea actului de identitate.Dar de noi ne visam inalti functionari ai statului si nu putem face curatenie in fata prispei si a imbunatati niste servicii locale.

  • BUlcifer 10 ani ago

   ce atatea pretentii dommnule ca nu inteleg, nu ai borduri in parc si alte investitii de rahat ( inutile) – aka monumentul de marmura de la intrarea in groapa, n ai biserici mari frumoase si lucioase??? eeeii , doar n ai vrea si tu ca omu sa ti faci buletinul la timp sau cand te duci sa ti platesti impozitul ,ca fraierul , sa nu stai 10 ore la rand?? pai asa pretentii n am mai vazut 🙂 touche

 • Adevărul va învinge!! 10 ani ago

  Adevărul va învinge!!