Prima paginăActualitateRoman

Leoreanu a ratat un schimb de experiență în SUA

Dimensiune text

Organizatorul a trebuit să amâne vizita din motive financiare. Primarul nu este decis cu privire la o eventuală plecare în toamnă sau dacă va cere banii înapoi.

În urmă cu câteva luni, primarul municipiului Roman a plătit 1.200 de dolari reprezentanților unei reviste dedicate administrației publice locale, pentru a pleca în Statele Unite ale Americii, într-un schimb de exeperiență. Reprezentanții Revistei Române de Administrație Publică Locală (RRAPL) au obținut bani de la aproximativ 200 de persoane din cadrul administrației locale din România. Propunerea de a participa la acest schimb de experiență a venit în luna noiembrie, atunci când publicația în cauză a organizat un eveniment la Brașov, în cadrul  căruia au fost invitați trei profesori de la Universitatea Central Florida. La seminarul de șapte zile „Creșterea performanței în managementul public”, din luna noiembrie 2014, au participat, conform organizatorilor, aleşi locali şi persoane cu funcţie de conducere de la nivelul consiliilor judeţene, primăriilor, direcţiilor descentralizate şi ADI-urilor din România.

”Mi s-a propus să merg într-un schimb de experiență în SUA, iar eu a trebuit să plătesc 1.200 de dolari, bani care reprezentau 50%  din costurile totale ale deplasării. Am plătit banii aceștia în trei rate, din fondurile personale, deși puteam, din punct de vedere legal, să-i decontez din bugetul local. Dar m-am sfătuit cu familia și am stabilit să nu merg pe bani publici. După ce am plătit, am aflat că a apărut un colaps, o sincopă. Am luat legătura cu reprezentanții revistei și am discutat despre chestiune. Am la dispoziție două variante: să primesc banii înapoi sau să plec în septembrie, atunci când vor ei să organizeze vizita. Mă gândesc să iau banii înapoi”, a spus Laurențiu Leoreanu.

În schimb, Daniel Harpa, primarul orașului Tîrgu Neamț, a declarat pentru Radio Iași că cei de la RRAPL nu i-au dat banii înapoi și nici nu i-au mai răspuns la telefon pentru a rezolva situația pe cale amiabilă și că, în consecință, se gândește să facă o plângere penală.

”Este vorba de o întârziere la plată, cauzată de faptul că noi avem de recuperat multe restanțe de la autorități publice din țară. Din acest motiv am și amânat vizita în SUA, vizită care trebuia să aibă loc, inițial, în luna aprilie a acestui an. Dorim să plecăm în septembrie și sperăm să putem continua în bune condiții programul The American Way, un program pe care îl derulăm deja de trei ani și în cadrul căruia am organizat, până acum, 12 vizite în SUA cu reprezentanți ai administrației locale din România”, a afirmat Ionuț Iurie, redactorul-șef al RRAPL.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0