Prima paginăSocial

Leonard Achiriloaei a fost învestit în funcția de primar al Romanului

Leonard Achiriloaei a fost învestit în funcția de primar al Romanului

Dimensiune text

 

Miercuri, 28 octombrie, în Sala „Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei Roman a avut loc, de la ora 15, ceremonia de învestire în funcție a noului primar al municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, și de constituire a noului Consiliu Local al orașului, în urma alegerilor locale din luna septembrie.

Alături de noii aleși locali, la eveniment au participat prefectul George Lazăr, parlamentari de Neamț – deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, deputatul USR Iulian Bulai, senatorul PNL Eugen Țapu, dar și deputatul PNL de Teleorman Mara Calista, candidat din partea PNL Neamț la alegerile parlamentare din decembrie –,  angajați ai primăriei, reprezentanți ai altor instituții din Roman și ai cultelor. Reprezentanții PNL făcuseră pregătiri pentru participarea la ceremonia de învestitură de la Roman a prim-ministrului Ludovic Orban, însă acesta a declinat miercuri invitația în județul Neamț, după o vizită prelungită în Franța până marți seara și fiind convocat miercuri de președintele Klaus Iohannis, tot la ora 15, la o ședință pe tema fondurilor europene.

Alături de noul primar Leonard Achiriloaei, pe scenă au mai urcat prefectul de Neamț, fostul viceprimar cu atribuții de primar Roxana Iorga, precum și cei mai în vârstă și mai tineri consilieri locali ai noului mandat, Constantin Ghica, respectiv Radu Samson și Cristian Dăniluc.

După intonarea imnului de stat și a celui al municipiului Roman, cei prezenți au rostit o rugăciune la îndemnul protopopului de Roman, preotul Dan Alexandru Antoce, care a transmis și mesajul IPS Ioachim Băcăoanul, arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Apoi au depus jurământul 17 dintre cei 21 de consilieri locali care vor forma noul legislativ local: Roxana Iorga, Andrei Fron, Dana Lăcrămioara Păiuș, Constantin Ghica, Alin Tănase, Roxana-Dumitrița Lohan (PNL), Ionuț Liviu Ciocoiu, Iulia Havrici-Tomșa, Radu Cătălin Curpăn, Dragoș Moroșanu, George Bălan (PSD), Radu Samson, Ionuț Corbu, Ovidiu Mărtici, Cristian Dăniluc (USR-PLUS), Teodora Baciu și Bogdan Roman (Partidul Împreună Pentru Moldova). Ceilalți patru consilieri locali (2 de la PNL, 1 PSD și 1 Pro România) vor depune jurământul într-o viitoare ședință a Consiliului Local.

Apoi, noul primar al municipiului Roman, Leonard Achirioaei, a depus jurământul de învestitură: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Roman. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Viceprimarul cu atribuții de primar Roxana Iorga i-a transmis „ștafeta” la conducerea orașului noului primar, adresându-i cuvinte de încurajare. Au mai vorbit în fața audienței parlamentarii prezenți de Neamț, care i-au transmis noului primar Leonard Achiriloaei cuvinte de felicitare și încurajare pentru noul mandat. Totodată, aceștia au mulțumit pentru activitatea lor angajaților din primărie, consilierilor locali din anteriorul mandat, viceprimarului cu atribuții de primar Roxana Iorga și consilierului local cu atribuții de viceprimar Bogdan Andrieș – nu și fostului primar ales Lucian Micu, al cărui nume a fost omis de toți cei care au luat cuvântul.

„Doresc să avem de azi înainte o administrație deschisă, o administrație transparentă, în folosul romașcanilor. Vreau să avem ca prioritate dezvoltarea municipiului Roman, dezvoltarea zonei metropolitane și, astfel, să putem oferi o modernizare și o europenizare a municipiului Roman. Romanul este așezat pe un traiect, s-a muncit pentru a se ajunge în acest punct și, de aceea, perioada următoare este definitorie pentru implicare și pentru a depune eforturile cu toții în dezvoltare. Știm că în perioada următoare, 2021 – 2027, va fi una în care va trebui să avem o absorbție importantă de fonduri europene, asta înseamnă proiecte noi, implementare de proiecte, lucru în echipă, oameni performanți. Sper ca, pe mai departe, pe următorii patru ani, echipa Consiliului Local, alături de mine, împreună cu profesioniștii și experții din primărie, să reușim să realizăm ceea ce ne-am asumat prin programul de guvernare local și tot ce facem să fie în folosul și pentru bunăstarea romașcanilor. Așa să ne-ajute Dumnezeu!”, a declarat după învestitură primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Noul primar a declarat că domeniile Sănătății și Educației vor fi prioritare pentru administrație în următoarea perioadă. Acesta a precizat, totodată, că o decizie în privința desemnării noului viceprimar se va lua după validarea și învestirea în funcție a celorlalți patru noi consilieri locali.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • cristi 9 luni

  Urez mult succes noi conduceri a administratiei locale Roman, primar, viceprimar si consilieri locali!
  Aparitia in noua echipa de „figuri noi”,promitatoare, poate constitui premiza ca, pe langa continuarea proiectelor deja in derulare din municipiul nostru, sa apara noi idei si noi proiecte prolifice dezvoltarii municipiului!
  Inca o data, succes!

 • Mișu 9 luni

  Politica decide… cel care avea ceva experiență la spital vine la o primărie… și invers, cel cu ceva experiență la primărie pleacă la un spital… acum fiecare e la un nou început greu,care va crea dificultăți de adaptare.(se continuă situații ante 89: te pricepi,tovarășe dacă te punem noi…)

 • cristi 9 luni

  E important din ce motive ai ajunge la spital : de buna voie sau de nevoie.
  Eu am evitat sa ajung la spital, indiferent de motive, si, pana acum, mi-a iesit foarte bine.