Lemne transportate ilegal, confiscate de polițiști la Ion Creangă

HomeActualitate

Lemne transportate ilegal, confiscate de polițiști la Ion Creangă

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat vineri, 29 septembrie, pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, informează IPJ Neamț. Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Ion Creangă mai multe vehicule ce transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că un ansamblu de vehicule ar fi avut Inspecția Tehnică Periodică expirată pentru remorca cu care transporta material lemnos, iar cantitatea transportată nu ar fi corespuns cu cea înscrisă în documentele de transport. Astfel, ansamblul auto în cauză a fost condus de polițiști la Ocolul Silvic Roman pentru verificări.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiștii silvici a rezultat o cantitate de aproximativ 13 metri cubi material lemnos transportat în plus față de documentele de transport. Pentru abaterile constatate pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale la OUG 195 din 2002.

„De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoțite de documente specifice de transport. Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 27,82 metri cubi material lemnos, precum și a ansamblului de vehicule”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0