Lemn în valoare de peste 470.000 de lei confiscat de polițiști

HomeActualitateNeamt

Lemn în valoare de peste 470.000 de lei confiscat de polițiști

 

În urma verificărilor efectuate la o societate cu profil silvic, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au confiscat valoric peste 1.600 de metri cubi material lemnos, în valoare de 472.217,34 de lei, informează IPJ Neamț.

Joi, 27 februarie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu reprezentanții Gărzii Forestiere și Direcției Silvice Neamț, au efectuat verificări la o societate din Tarcău, cu obiect de activitate în domeniul silvic.

„Astfel, polițiștii au stabilit faptul că operatorul economic ar fi deţinut, la data de 27 noiembrie 2019, un volum de 1.622,74 metri cubi de lemn rotund de esenţă răşinoase, fără provenienţă legală. Din verificări a reieșit și faptul că societatea de profil nu ar fi deţinut registru de intrări – ieşiri pentru spaţiul de depozitare a materialului lemnos. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că reprezentanţii societăţii nu ar fi respectat obligaţia de verificare a veridicităţii codului unic cu ocazia recepţionării materialelor lemnoase în depozitele din Bicaz şi Tarcău”, precizează IPJ Neamț.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, societatea comercială a fost sancționată conform prevederilor Legii 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 25.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare valorică a 1.622,74 metri cubi de lemn rotund de esență răşinoase, în valoare totală de 472.217,34 de lei.

„Asigurarea integrității fondului forestier reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, care, prin structurile sale specializate, întreprinde periodic activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice”, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0