HomeRoman

Lectură la lumina lampadarelor în centrul orașului

Primăria Roman, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, pregătește un eveniment special, menit să-i sensibilizeze pe romașcani față de actul lecturii.

 

Organizatorii doresc o seară de lectură pentru toate generațiile, care să adune laolaltă, în Piața „Roman-Vodă”, copii, tineri, personalități ale orașului, care să citească împreună. Invitații speciali care vor citi cîteva pasaje din carte vor dărui, apoi, volumul unui copil. Seara se va încheia cu un spectacol de teatru susținut de elevi, care le vor reaminti, astfel, tuturor celor prezenți că ne aflăm în anul dedicat nemuritorului Ion Luca Caragiale.
Activitatea se încadrează în campania «Caravana lecturii în județul Neamț», pe care inspectoratul școlar județean o derulează în parteneriat cu trei primării din județ, la Roman, Piatra Neamț și Tîrgu Neamț, dar în forme diferite. Ne-am gîndit la această variantă în detrimentul unei colecte clasice de carte, pentru că relația directă dintre cel care dăruiește cartea și cel care o primește poate fi începutul unei lungi prietenii și, în același timp, un imbold pentru autodepășire pentru cel care o primește„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, purtător de cuvînt al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Seara de lectură de la Roman va avea loc în săptămîna 7 – 13 mai.

Comentarii

WORDPRESS: 0