HomeEducatie

Lecţii de protejare a vieţii

Elevi din două şcoli au învăţat cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă cauzate de defecţiuni la instalaţiile electrice şi de gaz.

 

 

Reprezentanţii E.ON România, împreună cu inspectorii de prevenire şi paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ, i-au învăţat joi, 6 iunie, pe elevii de la şcoala Gimnazială din localitatea Barticeşti, comuna Boteşti, şi de la şcoala Gimnazială „Gheorghe Pătraşcu”, din localitatea Buruieneşti, comuna Doljeşti, cum să prevină situaţiile de urgenţă generate de exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi de gaz, cum să reacţioneze, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor într-o astfel de situaţie critică.

campanie2Pe parcursul întâlnirii, elevilor le-au fost prezentate informaţii privind utilizarea în siguranţă  a instalaţiilor de energie electrică şi gaze naturale, prin discuţii interactive, stimulative şi prin vizionarea unor materiale video, în cadrul campaniei naţionale de informare şi educare preventivă „RISC – „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”. Totodată, specialiştii E.ON au urmărit formarea deprinderilor necesare, care să îi ajute pe elevi să facă faţă situaţiilor dificile. Reprezentanţii E.ON România au răsplătit implicarea şi deschiderea manifestată de participanţi, oferind gazdelor truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum.

Campania naţională de informare „RISC – „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” a fost demarată în luna noiembrie a anului trecut, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, în scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie. Mai multe informaţii despre campanie se regăsesc pe site-ul www.risc.info.ro.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0