HomeEducatie

Lecție deschisă la OTP Bank

Elevii de la profilul economic al Colegiului Tehnic „Petru Poni” au vizitat unitatea bancară, pentru a afla cât mai multe informaţii despre viitoarea meserie. 

banca 02Elevii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, profil economic, au fost în vizită miercuri, 8 aprilie, la OTP Bank, în cadrul activităţilor săptămânii de „Şcoală Altfel”. Liceenii au fost încântaţi de timpul petrecut în compania funcţionarilor băncii. Aici au aflat mai multe despre ce înseamnă munca într-o bancă, ce bucurii şi satisfacţii profesionale există în această meserie şi cum se realizează comunicarea profesională cu clienţii băncii. A fost un prilej ca elevii să obţină mai multe informaţii despre sistemul bancar, cum ar fi măsurile de protecţie a tranzacţiilor online sau ce trebuie să facă clienţii atunci când îşi pierd cardul.

Unii dintre elevi şi-au exprimat dorinţa de a urma o facultate de profil, pentru a putea fi mai uşor angajaţi în domeniul bancar. „În urma vizitei efectuate la OTP Bank, am observat că munca angajaţilor nu este deloc uşoară, iar fiecare zi este o nouă provocare. Îmi plac provocările, schimbările şi munca în echipă. Mi-am fixat drept obiectiv să depun, după ce voi termina facultatea, cât mai multe CV-uri la cât mai multe bănci, pentru a-mi spori şansele de reuşită profesională”, a precizat Andreea Botizatu, elevă clasa a X-a A. „Am avut bucuria să vizitez locuri inaccesibile clienţilor, cum ar fi sala de tezaur şi sala administrativă. Doar la seiful băncii nu am avut acces. Sper ca, pe viitor, să urmez o carieră în domeniul bancar”, a spus Constantin Stan, elev în clasa a X-a A.

Profesoara Adina Curpăn, cadrul didactic care a iniţiat parteneriatul între cele două instituţii şi care a însoţit elevii în vizită la unitatea bancară, a evidenţiat disponibilitatea celor de la OTP Bank pentru implicarea în dezvoltarea aptitudinilor şi abilităţilor tinerilor romaşcani.

Comentarii

WORDPRESS: 0