Prima paginăSanatate

Lapte praf pentru bebeluși

Dimensiune text

Veste bună pentru cei aproximativ 450 de sugari din județ care beneficiază de lapte praf gratuit, aceasta fiind unicul lor mijloc de hrană.

 

 

După o perioadă destul de lungă în care laptele praf a lipsit din depozitele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în cursul acestei săptămâni laptele praf a sosit în județ. „În cursul zilei de miercuri, am primit de la Ministerul Sănătății 2.662 de cutii de lapte praf, în cantitate totală de 1.064 de kilograme. Rugăm primarii care au în comună beneficiarii acestui program să vină la sediul nostru să le ridice”, a declarat medicul Dan Morenciu, director exectuvi al DSP Neamț.

Laptele praf se acordă gratuit, pe bază de rețetă eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern și care au mame care prezintă contraindicații ale alăptării ca urmare a unor boli grave (TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficiență renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză), ori mame infectate cu HIV sau care fac anumite tratamente ce determină intoxicații ale copilului. De asemenea, au dreptul la gratuitate copiii la care se constată o creștere nesatisfăcătoare din cauza absenței laptelui matern.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Alina 7 ani

    Buna. Ma numesc Alina si am un baietel de 10 luni. Nu stiu voi, dar in baza celor de la guvern…am cautat pe internet si am gasit la farmaciaardealul orice tip de lapte si la preturi foarte mici. Bebelusul meu merita tot ce este mai bun!