Prima paginăActualitate

Lanț uman pentru sprijinul Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș

Lanț uman pentru sprijinul Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 4 noiembrie, va avea loc o nouă acțiune de susținere a realizării Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș. Asociațiile „Împreună pentru autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș” și „Moldova vrea autostradă” au inițiat evenimentul „Uniți pentru autostradă”, care va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 12:00, la Iași.

„În zona centrală a orașului, mii de cetățeni vor forma cel mai mare lanț uman de până acum, care se va întinde de la Casa Pătrată (Consiliul Județean Iași) până în Piața Unirii (pe întreaga zonă pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt). Aşteptam toţi moldovenii interesaţi de autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureş la acest eveniment!”, anunță organizatorii pe pagina evenimentului.

Aceștia au mai organizat, în luna august, un marș de protest pe ruta Iași – Tîrgu Mureș, pentru a atrage atenția oficialilor de la nivel național să prindă în bugetul pe anul 2018 banii necesari pentru construirea acestei autostrăzi. Deocamdată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că proiectul se află în stadiul de realizare a studiului de feabilitate. Autostrada ar urma să aibă 310,30 de kilometri.

Și senatorul romașcan Dan Manoliu (PSD) spune că semnele pentru realizarea proiectului sunt bune, existând voință la nivel național pentru a aviza favorabil detaliile tehnice de până acum: „Comisia pentru Transporturi şi Energie din cadrul Senatului a dat aviz favorabil, pe data de 24 octombrie, proiectului autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Colegii din Comisia din care fac şi eu parte au subliniat importanţa acestui proiect pentru Regiunea de Nord-Est a ţării. Acest raport favorabil reprezintă încă o luptă câştigată pentru concretizarea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, o iniţiativă asumată de Guvernul PSD. Actul normativ va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului, după ce a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate ale acestei camere”.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0