Lansare cu gafe a candidatului PSD pentru funcția de primar al Romanului

HomePolitica

Lansare cu gafe a candidatului PSD pentru funcția de primar al Romanului

 

Conducerea PSD Neamț a organizat, sâmbătă, 8 aprilie, o conferință de presă la Roman, pentru a-l lansa pe omul de afaceri Marius Neculai drept candidat la funcția de primar al Romanului la alegerile parțiale, anunțate verbal de premierul Sorin Grindeanu pentru luna iunie a acestui an.

Deși conducerea formațiunii fusese invitată, din timp, sâmbătă, la ora 10.30, la lansarea de carte a fostului senator PSD Ioan Chelaru, la care lua parte și fostul premier Adrian Năstase, conferința de lansare a candidatului a fost programată tot sâmbătă, la ora 11. Ulterior, așa cum s-a spus și public, Marius Neculai a reușit să facă astfel încât să mute ora conferinței PSD la 9.30, pentru că, firesc, ambele momente erau importante pentru el și pentru partid.

Chiar și așa, din motive greu de înțeles, conferința de presă a PSD a început mai devreme de ora anunțată, iar jurnaliștii romașcani au pierdut câte ceva din declarații. Dar, spre „deliciul” presei, președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, i-a încurcat numele candidatului de mai multe ori, numindu-l Marius Nicolae, și nu Marius Neculai, dar, până la final, candidatul a știut să „scoată castana din foc”.

 

 

 

Senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman: „Candidatul este domnul Marius Neculai, îl știți, un om tânăr, om de afaceri, fost parlamentar, cu experiență politică și experiență în administrație”.

 

Marius Neculai, președinte executiv al PSD Roman și candidat la funcția de primar din partea PSD: „Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți. Mă aflu astăzi aici pentru a-mi afirma un puternic angajament, și anume acela de a fi candidat și câștigător din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al municipiului Roman. Trebuie să recunosc că m-am înscris în această competiție în primul rând datorită încrederii și încurajării pe care am primit-o din partea tuturor acelora care mă cunosc. Pentru mine lucrul acesta a fost determinant și a fost factorul care m-a făcut să mă decid să mă întorc în politică.

Este binecunoscut lucrul că eu am mai deținut o funcție publică, și profit de această ocazie să spun că am fost onorat și mulțumesc tuturor romașcanilor pentru că în acel moment mi-au acordat încrederea. Am reprezentat acest colegiu în parlamentul României ca deputat, în intervalul 2008 – 2012, un interval pe care foarte mulți romașcani pe care foarte mulți romașcani îl consideră unul de succes, în care Romanul a avut nenumărate beneficii de pe urma mandatului de primar de la acea oră sau de parlamentar pe care l-am avut eu. Dacă vă aduceți aminte, și cred că putem rememora, ne putem referi aici la spital, la școli, la grădinițe, la biserici, parcuri, muzee și, de ce nu, la investiții în infrastructură, microhidrocentrala, baze sportive și licee, în toate aceste proiecte eu am încercat să-mi aduc aportul, iar romașcanii au simțit prezența mea în acel moment, au simțit că depun eforturi alături de administrația locală, pentru a schimba în bine fața acestui oraș.

Din alt punct de vedere, eu vin în acest moment din rândul oamenilor de afaceri. Cunoașteți cu toții că astăzi a fi om de afaceri nu este simplu deloc, este o adevărată provocare și e cu adevărat dificil să îți menții afacerea, să reușești să creezi și să menții niște locuri de muncă. În schimb, acest mediu este un mediu dur, care m-a călit. Dacă nu reușești să fii eficient, nu reziști, dacă nu reușești să fii cel mai bun, nu poți să perseverezi. Sunt lucruri care m-au ajutat, m-au format și care îmi permit, în acest moment, să sper că pot deveni un foarte bun manager și pentru acest oraș.

Bineînțeles că, hotărând să fac acest pas, am început să gândesc și voi creiona un program care să vină în întâmpinarea dorințelor romașcanilor. Știu că în Roman sunt foarte multe probleme și de multe ori, deși eu sunt o fire optimistă, mergând pe stradă, întâlnindu-mă cu oamenii, constat că aceștia mai degrabă sunt pesimiști. Oamenii se confruntă cu nenumărate probleme, cu nenumărate neajunsuri, dar eu cred că, de data aceasta, au în fața lor un om și un partid care pune pe primul plan în primul rând ridicarea nivelului de trai al fiecăruia dintre noi, punem pe primul plan ridicarea nivelului de trai aici la Roman și în județul Neamț. Este obiectivul principal pe care mi l-am propus și, cu sprijinul domnului președinte al Consiliului Județean, cu sprijinul colegilor mei din organizație și, de ce nu, cu sprijinul tuturor romașcanilor, chiar dacă unii au alte convingeri politice, vom reuși să ne așezăm la aceeași masă, să gândim împreună în folosul cetățenilor, să gândim împreună proiecte, de care să fim mândri acum și în viitor.

Eu lansez cu această ocazie invitația tuturor romașcanilor care vor să facă echipă cu mine și cu noi să ni se alăture, să aibă încredere în ceea ce noi propunem acestui oraș, cu siguranță vor fi încântați să colaboreze cu mine pe proiectul romașcan și cu siguranță romașcanii ne vor aprecia pentru ceea ce vom vrea să facem”.

 

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț: „Vreau să vă spun că sunt foarte încrezător pe hotărârea pe care am luat-o astăzi la Roman și felicit Organizația municipală PSD Roman pentru faptul că au găsit înțelepciunea să caute și să identifice un candidat așa cum este domnul Marius Nicolae, un om care a demonstrat, și în privat, și atunci când a ocupat funcții și demnități publice, că poate face performanță, că este un om serios și un om care pune interesul oamenilor înaintea intereselor de partid sau personale. Vreau să vă spun că îl apreciez foarte mult pe domnul Neculai, l-am apreciat și atunci când nu făcea parte din familia politică a noastră, un om consecvent în idei și în acțiuni și un om care a impus respect indiferent de funcția pe care a ocupat-o sau de poziția pe care a ocupat-o.

Am încredere că Romanul, împreună cu primarul Marius Nicolae, va face pași înainte, Romanul se va moderniza, iar eu, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Neamț, vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Neamț, vă asigur de sprijinul Guvernului României, pentru că, atunci când vrei să faci proiecte mărețe, ai nevoie de finanțare, și eu cred că, după primii trei ani de mandat de primar ai domnului Nicolae, în Roman nu vor mai exista străzi fără apă, canal și asfalt. Eu cred că putem să facem împreună proiecte de infrastructură serioase pentru municipiul Roman, vom avea o discuție după Paști și domnul Marius Neculai va veni cu o propunere de proiect pentru romașcani, pentru marea familie romașcană. Sigur, el știe mai bine decât mine necesitățile Romanului, care sunt nevoile municipiului Roman în ceea ce privește investițiile în infrastructură, și aștept cu interes să avem o discuție aplicată pe ceea ce își propune să facă în următorii trei ani de zile, iar eu îl asigur pe el, atât cât și pe dumneavoastră și pe romașcani, că fondurile necesare implementării proiectelor propuse de domnul Marius Neculai vor avea finanțare și vom face împreună, în următorii trei ani de zile, în Roman, foarte multe. De fapt vom face ceea ce așteaptă locuitorii municipiului Roman de la un primar, pentru că un oraș nu se administrează numai în centru, un oraș se administrează până în periferie. Eu cred că toți locuitorii municipiului Roman au nevoie de modernizare, au nevoie de străzi, au nevoie de apă și canal. Eu cred că comunitățile mărginașe, comunitățile de rromi, au nevoie de o atenție specială, și omul Marius Niculaie, înaintea primarului Marius Neculai, va fi un om care se va apleca asupra nevoilor celor cu probleme.

N-o să intru prea mult în discuții care țin de partea de program, pentru că asta este treaba candidatului să vină cu o propunere de program. Vreau să îi urez mult succes, vreau să îl asigur de toată susținerea mea.  Ca o paranteză vreau să vă spun, domnule Neculai, că atunci când s-a împământenit ideea să fiți candidatul nostru la primărie, am avut niște discuții cu niște oameni destul de importanți din Roman, care eu consider că sunt lideri de opinie, și am fost plăcut surprins să văd că vă bucurați de aprecierea și de prețuirea unor oameni importanți in Roman, că sunteți apreciat în toate mediile, dacă vorbim de mediul de afaceri, dacă vorbim de cei care păstoresc alte domenii, și asta trebuie să recunosc că m-a bucurat foarte tare, pentru că de asta are nevoie o comunitate, de oameni care să fie apreciați, respectați și prețuiți. Și eu cred că dumneavoastră veți fi un primar extrem de bun și, peste trei ani, când veți închide acest mandat și veți începe un alt mandat, veți putea spune romașcanilor că ați făcut ceea ce v-ați propus, și am convingerea că veți face asta”.

 

Marius Neculai are 42 de ani, a fost deputat din partea PDL, renunțând forțat la candidatura la un nou mandat când partidul a ales să dea Colegiul său Elenei Udrea, ulterior renunțând și la viața politică. În 2012, acesta a fost adus în mijlocul social-democraților prin aportul senatorului Ioan Chelaru, care, în ultimii ani, a avut o preocupare pentru a atrage cadre tinere în PSD cărora să le lase „moștenire” formațiunea. O perioadă, Marius Neculai a fost activ în PSD, însă la alegerile locale din 2016, nu a fost ales ca și candidat pentru funcția de primar și nici nu a fost implicat vizibil în susținerea formațiunii. Pe vremea când era deputat, a ajutat la atragerea de fonduri de la ministere pentru reabilitarea Spitalului și a două unități de învățământ și a acordat, în nume personal, mai multe burse școlare elevilor cu rezultate meritorii la învățătură.

Marius Neculai este căsătorit cu Andreea, împreună au doi copii, iar soția sa a evoluat o bună perioadă de timp, voluntar, în trupa de teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
 • deci daca numai atata poate psd e jenant!!!

 • Domnule Marius ,
  Daca intradevar doriti sa ajungeti primar si sa ajutati populatia cu venituri sub medie,este necesar ca programul d-tra sa cuprinda unele din nemultumirile romascanilor cum sant:
  -eliminarea platii c/v perderilor de apa de 2-4 mc de apartament reprezentand 20-30 lei lunar ,prin introducerea contorizarii si facturarii individuale la apa rece,fara a incarca costul cu diferite taxe,proiecte inutile,avize peste avize de parca se executa lucrari la o centrala nucleara si nu la o teava de un tol prin care curge apa la o presiune de cativa bari iar plata contorului fiind de bransament sa intre in costul operatorului.
  -in oras sa executat la cateva scari printrun proiect pilot, acest racord individual fara proiecte,avize ,taxe, de catre o unitate specializata ,iar operatorul a verificat instalatia ,a pus sigiliul si a intocmit contractul ,simplu in baza unei cereri,oare cum sa putut????
  -un alt punct in program ar trebui reziliat contractul cu depozitul de gnoi de la Girov pentru care transportul gunoiului la o distanta de peste 40 km a fost o ABERATIE din partea celor ce au aprobat acest lucru si este necesar ca acest tip de depozit sa fie executat in R oman sau in apropiere si cu banii care se platesc pentru depozitul de la Girov sa fie folositi in executia unui depozit asemanator in Roman si se elimina poluarea datorita transporului inutil a gunoiului.
  Astept un interviu pe aceste teme.