Prima paginăActualitateRoman

Laminorul de şase țoli ar putea fi desființat

Dimensiune text

Activitatea în fabrica de țevi din Roman a fosr reluată. Arcelor Mittal Roman intenționează să închidă laminorul de şase ţoli. Muncitorii ar urma să fie distribuiţi în celelalte secţii.

Săptămâna aceasta, după o lună în care au stat cu toţii în concediu de odihnă, salariaţii de la Arcelor Mittal Tubular Products Roman s-au întors la muncă. Potrivit liderului Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu, s-a dat drumul la laminoarele de şase şi 16 ţoli, însă tensiunea din fabrică nu a dispărut complet. Este posibil ca, după ce se termină campania de producţie începută acum, să fie închis laminorul de şase ţoli, din cauza faptului că nu a mai fost modernizat de mult timp, iar costurile de producţie a ţevii sunt prea mari. „Am participat la o discuţie, săptămâna aceasta, cu directorul diviziei de ţevi pe Europa de Est şi am fost asiguraţi că fabrica de la Roman nu se închide. Într-adevăr, este o situaţie mai grea pe piaţă şi de aceea au fost trimişi salariaţii în concediu de odihnă. Momentan, se lucrează din nou, dar este posibil ca laminorul de şaşe ţoli să fie închis în curând. Cu toate acestea, am fost asiguraţi că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă, iar cei 400 de salariaţi care lucrează acum pe acest laminor vor fi distribuiţi în celelalte sectoare din fabrică”, a declarat Gheorghe Ciobanu. Potrivit acestuia, din cauza faptului că nu s-au mai făcut investiţii pentru modernizarea utilajelor, produsul finit are un cost de producţie mare, mai mare în comparaţie cu celelate secţii de producţie similare din lume, iar asta îl face pe angajatorul de la Roman să piardă în faţa competitorilor.

Referitor la modul în care a procedat angajatorul atunci când a trimis angajaţii în concediu de odihnă, o echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat săptămâna aceasta un amplu control în fabrică, iar săptămâna viitoare va fi prezentat raportul care va arăta dacă a fost încălcată legea sau nu.

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0