„Laboratorul curiozității”, la Muzeul de Științe Naturale Roman

HomeCultural

„Laboratorul curiozității”, la Muzeul de Științe Naturale Roman

Muzeul de Științe Naturale Roman, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, vă invită în „Laboratorul curiozității”, în perioada 20 – 29 septembrie. Expoziția, organizată împreună cu Eventera, este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință, informează Complexul Muzeal Național Neamț. În perioada 20 – 29 septembrie, din oră în oră în intervalul 10:00 – 18:00, cei mici sunt invitați la Muzeul de Științele Naturii Roman să descopere știința interactiv și distractiv.

În zona de biologie vor descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, vor analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, își vor testa simțurile, vor urmări iluzii optice și vor putea descoperi părți din lumea vie printr-un microscop.

Turul ghidat în „Laborator” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică optică și acustică. Aici vor face curcubeie, vor îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vor îndoi creioane în apă. De asemenea, vor afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vor desena cu un pendulul gravitațional și vor aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final, copiii vor fi provocați să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

„Experiența «Laborator» este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei. În «Laboratorul curiozității» ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Expozițiile «Laborator» au fost organizate în peste zece orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 30.000 de copii alături de cadre didactice și de profesori”, arată reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00 – 18:00. Prețul unui bilet este de 14 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766704668, puteți trimite mesaje folosind WhatsApp, sau puteți trimite e-mail la contact.eventera@gmail.com, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0